KRISOVO STANJE VEDNO BOLJŠE: Kako se je odrezal na prvi uri fizioterapije?

Svet

Kris Zudich, ki je od novembra na zdravljenju v Los Angelesu, je ponovno poskrbel, da so v Slovenijo prišle dobre novice. Kri se mu je izboljšala, zdravnik mu je zmanjšal dozo steroidov, za njim pa je tudi prva ura fizioterapije.

"Moja kri je boljša, tako da mi je zdravnik spet zmanjšal dozo steroidov," je v imenu dečka na družbenem omrežju Facebook zapisala njegova družina.

Kot smo na Regionalu poročali že pred novim letom, je Kris pričel tudi s fizioterapijami. "Danes sem imel tudi prvo uro fizioterapije. Fizioterapevtka je rekla, da se veliko bolj trudim in uporabljam veliko več mišic," so zjutraj objavili na njegovi Facebook strani.

Dobro jutro Slovenija!???? *update* Moja kri je boljša, tako da mi je zdravnik spet zmanjšal dozo steroidov. Danes sem imel...

Objavil/a Go Help Kris dne Torek, 07. januar 2020

Odkar se je družina iz Kopra odpravila v Ameriko po revolucionarno zdravilo zolgensma, redno prihajajo spodbudne novice o Krisovem napredku. Spomnimo, da deček boleha za spinalno mišično atrofijo, ki povzroča odmiranje mišic, po prejemu zdravila, za katerega je denar v obširni dobrodelni akciji zbrala vsa Slovenija, pa je dosegel že nekaj neverjetnih napredkov. Sposoben se je sam prevaliti s trebuščka na hrbet in nekaj minut sedeti brez opore. Gre za 'malenkosti', o katerih pa Kris brez prejetega zdravljenja ne bi mogel niti sanjati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kanola |  09 .01. 2020 ob  07: 44
Slovenija je kar je, za otroka ste stopili skupaj in zbrali vrtoglavo cifro. Dam anektodo, pretepen na smrt v Ljubljani, ko sem komaj hodil nazaj v stanovanje , mi niso niti hotli dat kozarca vode kar sem prosil, mel sem pa notranje krvavitve, zgledal sem jim čudno, seveda saj sem ravnokar bil napaden z več ljudi v štepanjskem. Za brezveze sm bil pretepen na smrt, zdrav mlad človek. Tolko o Sloveniji oziroma Ljubljani.
td |  08 .01. 2020 ob  11: 45
Čudovito. :-)