NAJNOVEJŠE NOVICE IZ LOS ANGELESA: Kris je pričel s fizioterapijami; silvestrovali bodo 'doma'

Svet

Že skoraj dva meseca sta minila odkar je Kris Zudich z družino odletel v Ameriko po revolucionarno zdravilo zolgensma, ki bi mu rešilo življenje. Družinica se iz Los Angelesa redno javlja preko družbenega omrežja Facebook in obvešča, kako napreduje malčkovo zdravljenje. Poročali smo že, da se je Kris že sam prevalil s trebuščka na hrbet in da je nekaj minut samostojno sedel. Njegova mama Ana pa je ob izteku leta za naš portal povedala najnovejše novosti.

"Slikica je sicer lanska ... je pa zato sporočilo toliko bolj pomembno," je družinica ob objavi fotografije zapisala na Facebooku.

"Pri Krisu iz dneva v dan opažamo veliko majhnih napredkov. Napredkov, ki ti narišejo nasmeh na obraz. Predvsem pa napredkov, ki so za Krisa in nas zelo pomembni, saj prej vsega tega ni bilo," je povedala Ana Jerak.

Gre za majhne nove stvari, ki pa za Krisa, ki boleha za redko gensko boleznijo spinalno mišično atrofijo, pomenijo ogromno. "Kris je bolj aktiven, ima več energije za samo igro. Prej je zdržal veliko manj, saj se je hitro utrudil. Zmeraj hitrejši je pri obračanju, več moči ima v rokah," je pojasnila malčkova mama.

Kot je še dodala, je Kris pričel s fizioterapijami. Sicer pa redno hodi na odvzeme krvi v laboratorij – Krisu na teden vzamejo približno štiri do pet epruvet krvi – poleg tega ima redne preglede pri zdravniku in ocene pri fizioterapevtu.

Mlado družinico iz Kopra smo povprašali tudi, kako bodo pričakali novo leto: "Za silvestrovo bomo 'doma', torej v apartmaju v Los Angelesu. Kris bo ob tisti uri namreč že pridno spančkal."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Silvana63 |  31 .12. 2019 ob  19: 23
13
Srečno novo leto Krisu, staršem in vsem dobrim ljudem!!
td |  31 .12. 2019 ob  18: 18
@duracell, ko bi se ti vsaj pošteno v grlu zataknila ta tvoja hudobija.
Duracell |  31 .12. 2019 ob  12: 50
-14
Nona pa že nov avto nabavila, dobrodelnost pa to