VELIK POŽAR NA RODIKU: Na deponiji zagorelo več vozil in del gozda (FOTO)

Kronika

Nekaj minut po 18. uri v sredo je v bližini naselja Rodik, na divji deponiji odsluženih vozil, zagorelo, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Požar se je vnel pri nepazljivem razredu osebnega avtomobila in hitro razširil na šest vozil ter rob listnatega gozda in podrasti. Na kraj dogodka so odhiteli gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana.

Domačin je na odpadu opravljal razreze vozil, ki gredo v nadaljevanju v stiskanje. Do požara je prišlo pri razrezu rezervoarja, v katerem je bilo še nekaj goriva. Požar se je posledično razširil še na ostala zapuščena vozila. Ker sam ni uspel pogasiti požara, je poklical gasilce, so zapisali na PU Koper.

Gasilci so na kraju dogodka najprej zavarovali območje in takoj pričeli z gašenjem. Čez približno 45 minut je bil požar lokaliziran in v nadaljevanju dokončno pogašen. Nato so gasilci požarišče zalili z vodo in pogorela vozila pregledali s termovizijsko kamero, na svoji Facebook strani sporoča PGD Materija.

Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, štirje gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti Policijske postaje Kozina.

Policisti so opravili ogled kraja, tujo krivdo so izključili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija