TRAGIČNA VEST UDARILA KOT STRELA Z JASNEGA: Umrl je igralec Peter Musevski

Kronika

Slovenijo pretresa smrt znanega igralca. Umrl je Peter Musevski, ki bi letos dopolnil 55 let. Žalostno vest je prek Facebooka sporočil njegov kolega, režiser Damjan Kozole.


"Zbogom, dragi Pero," je zapisal Damjan Kozole poleg fotografije pokojnega Petra Musevskega. 12. junija bi dopolnil 55 let. Veljal je za enega najboljših slovenskih igralcev, ki se ga bomo spominjali iz mnogih filmov. Bil je stalni član igralskega ansambla Prešernovega gledališča v Kranju.

Musevski je bil rojen leta 1965 v Ljubljani. Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani je diplomiral iz dramske igre. Od leta 1995 do 2003 je bil zaposlen v Primorskem dramskem gledališču, kjer se je uveljavil kot izrazito karakterni igralec, ki je nase opozori predvsem z realistično igro in z minimalističnimi izraznimi sredstvi. Leta 2003 je dobil angažma v Prešernovem gledališču Kranj.

Bil je eden od najbolj cenjenih in nagrajevanih slovenskih filmskih igralcev - igral je v številnih filmih, ki so prejeli nagrade na najpomembnejših svetovnih festivalih. Za vrhunske umetniške presežke v vlogah zadnjih let je prejel Nagrado Prešernovega sklada za leto 2009, je zapisano na spletni strani Prešernovega gledališča Kranj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija