VEČ KOT 1500 MLADIH IZ ŠESTIH DRŽAV PREPLAVILO OBALO: V Kopru je potekal tradicionalni velikonočni rokometni turnir (FOTO)

Koper

Minulo nedeljo se je zaključil osmi Velikonočni rokometni turnir, ki je v Koper privabil preko 1.500 mladih rokometašev iz Avstrije, Madžarske, Francije, Italije, Hrvaške in Slovenije. V dveh dneh in pol je 91 ekip odigralo 238 tekem v šestih ženskih in šestih moških starostnih kategorijah letnikov od 2013 do 2007.

Tekme tradicionalnega velikonočnega turnirja so potekale na osmih prizoriščih, in sicer v telovadnicah Osnovne šole Koper, Osnovne šole Antona Ukmarja, Srednje tehniške šole Koper, v dvorani Burja na Škofijah, v Modri dvorani v Hrpeljah, v Kraški v Izoli in na dveh igriščih v Areni Bonifika.

Je pa v času turnirja več kot 1.500 udeležencev ustvarilo preko 3.000 nočitev. Udeleženci so bili nastanjeni od Hotela Belveder v Izoli pa do Mladinskega zdravilišča Rdečega križa na Debelem rtiču. Za prevoze so uporabljali javni prevoz in posebej za to najete avtobuse, ki so vozili od Belvederja do Debelega rtiča in vse do Hrpelj. Poleg tega je organizator nudil tudi dva kombija, ki sta bila na razpolago za izredne prevoze.

Sobotni večer je bil namenjen rajanju mladih športnikov v Taverni v Kopru. Poleg disco zabave, so se preizkusili tudi na karaokah. Na druženju v Taverni so se zbrali tudi trenerji in sodniki.

Po besedah organizatorjev velikonočnega rokometnega turnirja so vse ekipe Koper zapustile izredno zadovoljne. Ne glede na končne rezultate so se v Istri družili, zabavali in predvsem igrali rokomet, zaradi česar so se tudi udeležili tega športnega dogodka. Izkušnje, ki so jih v tem času pridobili, pa jim bodo ostale za vse življenje. Novo znanje bodo lahko s pridom uporabili na svojih domačih tekmovanjih.

Time to say goodbye. Till 30. Eurofest! ???? #Eurofest #KoperHandballCup

Objavil/a Koper Handball Cup dne Ponedeljek, 1. april 2024

"Zadovoljni smo, da nam je uspelo organizirati še eno odmevno prireditev in da vsi zadovoljni zapuščajo Koper, ki postaja prava 'meka' za mlade rokometaše. Poleg 1.500 mladih rokometašev, ki smo jih privabili na velikonočni turnir, imamo tudi že zapolnjene prijave za jubilejni 3. Mega Eurofest, ki bo potekal julija, ko bo tudi takrat Koper preplavljen z mladimi športniki. Organizacija takšnega dogodka zahteva veliko logističnih podvigov, tako glede organizacije namestitev ekip, do organizacije tekmovanja. Zadovoljen sem, da smo jih z ekipo uspešno opravili, sedaj pa se že obračamo proti jubilejnemu Eurofestu," je povedal Tone Barič, direktor športne agencije Eurofest.

Rezultate in razvrstitve si lahko ogledate na tej spletni strani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija