VAS POGOSTO REŠUJE MIKROVALOVNA PEČICA? Teh živil nikar ne dajajte vanjo!

Trendi

Mikrovalovna pečica je zelo uporaben aparat, vendar je dobro vedeti, katerih živil v nobenem primeru ne smemo dajati vanjo.

Eno takšnih živil, ki jih ne smemo dajati v mikrovalovno pečico, so trdo kuhana jajca, saj lahko eksplodirajo. Zelo verjetno je, da jajce ne bo eksplodiralo v pečici, temveč šele, ko ga boste vzeli ven.

Nekatere doječe matere hranijo svoje mleko za kasnejšo uporabo, vendar se ga nikakor ne sme pogrevati v mikrovalovni pečici. Toplota se bo razporedila neenakomerno in otrok se bo lahko opekel.

Naslednji so suhomesnati izdelki, ki vsebujejo konzervanse in kemikalije, s pogrevanjem pa postanejo le te še bolj škodljive. Prav tako se v mikrovalovno pečico ne daje surovega riža, ker vsebuje bakterije, ki lahko preživijo kuhanje v mikrovalovni pečici. Lahko pride do zastrupitve s hrano. Iz istega razloga ne smemo dajati v mikrovalovno pečico perutnine. Prav tako zaradi razvoja bakterij ne dajemo v mikrovalovno pečico krompirja.

Listnata zelenjava, kot je na primer špinača, vsebuje visoke koncentracije nitratov, zato je ne dajemo v mikrovalovno pečico. Nitrati sami po sebi niso škodljivi, njihova pretvorba v nitrit in nato nitrozamin, ki se dogaja v mikrovalovni pečici, deluje kancerogeno. Enako velja za rdečo peso. V mikrovalovno pečico ne dajajte pekočih paprik, ker vsebujejo kapsaicin. Ta bo pri segrevanju šel v zrak in povzročil težave z dihanjem in očmi.

Ne dajajte v mikrovalovno pečico celih jabolk, breskev in grozdja, saj lahko eksplodirajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  07 .09. 2019 ob  21: 26
najbolje je nič dajat v mikro pečico in problem rešen