VAM IZPADAJO LASJE? Tako lahko spodbudite njihovo rast in bujnost

Trendi

Morda ste zaznali povečano količino izpadlih las pri umivanju glave, nato pa jih je vse več začelo ostajati tudi na krtači. Niste edina ženska, ki se bori s težavo izpadanja las. To je sedem nasvetov strokovnjakov, s katerimi lahko tanki lasje postanejo bujnejši, njihova rast pa se pospeši.

Eden od pomembnejših vzrokov za izpadanje las je stres, za katerega je ugotovljeno, da 'šokira' lase, da preidejo v fazo mirovanja in nato naenkrat izadejo. Stanje boste popravili, če boste našli tehnike za sprostitev, ki vam ustrezajo: meditacija, joga, telovadba ali kaj drugega.

Za zdrave lase so pomembne beljakovine, zato naj bodo na vašem krožniku pogosto naslednja živila: meso, še zlasti piščanec, ribe in grah, ki so izvrstni beljakovinski viri. Tudi železo je pomembno, saj njegovo pomanjkanje lahko vodi v anemijo, ki je povezana z izpadanjem las. Vzrok izpadanja las je lahko tudi primanjkljaj cinka, biotina ter magnezija. Če želite izpoljšati zdravje in videz svojih las, strokovnjaki svetujejo jemanje ustreznih prehranskih dopolnil.

Pomagala vam bo uporaba preparatov za rast las, ki vsebujejo minoksidil - snov, ki pomaga podaljšati aktivni stadij rasti las in pomaga pri oskrbi foliklov s kisikom in hranili.

Naravna alternativa minoksidilu so eterična olja. Študija je pokazala, da se je pri pacientih z alopecijo po vsakodnevnem nanosu eteričnih olj rožmarina, poprove mete, timijana in sivke, zmešanih z eteričnim oljem jojbe ali grozdnih pešk, izboljšala rast las. Sodelujoči so v kontrolni skupini uporabljali samo običajna olja. 44 odstotokom pacientov, ki so uporabljali eterična olja, se je izboljšala rast las.

Da bi ohranili lase zdrave, je pomembno tudi, kako ravnate z njimi. Bodite nežni in jih nikar ne češite mokrih ali oslabljenih. Skušajte se izogibati čvrsto spetim čopom, figam in drugim frizuram, ki grobo delujejo na lase. Las nikoli ne sušite z drgnjenjem z brisačo, saj to vodi v lomljenje. Tudi fena ne uporabljajte vsakodnevno, saj lahko razdraži lasišče.

Razlog, zakaj vam izpadajo lasje, pa je lahko tudi prhljaj. Znebite se ga s šamponom proti prhljaju, pri čemer strokovnjaki priporočajo uporabo šampona z vsebnostjo cinkovega piritiona, ki deluje protiglivično in protibakterijsko.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  03 .11. 2019 ob  23: 36
Je ni pomoči, če ti izpadajo lasje. Tisti, ki bo iznajdel sredstvo proti izpadanju las bo milijarder v evrih, ampak tega junaka še ni.