V STANOVANJSKI BLOK NA MUZEJSKEM TRGU ŽE TRETJIČ VDRLE FEKALIJE: Bržan pričakuje zagotovila izvajalcev, da se to ne bo več ponovilo

Koper

V klet stanovanjskega bloka ob gradbišču podzemne garažne hiše na Muzejskem trgu v Kopru je že tretjič vdrla fekalna voda. S prizadetimi občani se je sestal tudi koprski župan Aleš Bržan, ki od izvajalca del zdaj pričakuje pisna zagotovila, da se kaj takega ne bo več ponovilo.

Očitno gre za tehnične napake in za odgovornost izvajalca, je danes ob robu koordinacije istrskih županov v Kopru povedal Bržan. "Jasno, da nam je mar za to, kar se dogaja, in verjamem, da situacija ni prijetna, predvsem za tiste, ki živijo tam," je dodal. Zgodaj popoldne se je na občini začel sestanek s prizadetimi prebivalci, na katerem poleg župana sodelujejo še občinske strokovne službe. Na sestanku bodo iskali rešitve, kako skupaj premostiti nastale težave.

Kot je spomnil Bržan, so že ob zadnjem vdoru fekalnih voda dobili določene obljube glede rešitve težave, a očitno izvajalec zadev ni rešil na primeren način. "Danes hočemo zagotovilo, da bo to res rešeno in da se ne bo več ponovilo," je bil jasen. Od izvajalca bodo zahtevali pisno zagotovilo glede ukrepov, ki jih bodo izvedli. Bržan je ob tem dopustil možnost, da se iz tega naslova od izvajalca uveljavijo penale.

Koprski župan Aleš Bržan

Težave so se začele oktobra, ko so pri gradnji podzemne garažne hiše na Muzejskem trgu poškodovali glavno kanalizacijsko cev, ki ni bila vrisana v zemljiški kataster, in so odplake zalile kletne prostore stanovanjskega bloka. Izvajalec del je poškodbe nato saniral in se obvezal zgraditi nadomestni kanalizacijski vod. Za čas do izgradnje tega nadomestnega voda so odvajanje fekalnih voda uredili z vzpostavitvijo črpališča, črpanje je izvajalo komunalno podjetje Marjetica Koper. A je nato v začetku novembra prišlo do okvare na črpališču in fekalije so znova zalile klet bloka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  13 .11. 2019 ob  08: 50
nepotrebno je bilo rušenje šole JPV in še bolj nepotrebna je garaža. bržan bi lahko gradnjo ustavil in sranja na bi bilo.....
Tine |  12 .11. 2019 ob  20: 54
Bržanček spet nima pojma, kaj se dogaja. Enako kot v Žusterni. Kdaj bomo izvedeli od kod je prišel vdor fekalnih voda na žusternsko plažo? Bržan lažnjivec!
vseved |  12 .11. 2019 ob  20: 07
Je bil na sestanku tudi oče projekta Boris Popovič?
kjessi |  12 .11. 2019 ob  19: 35
Prav je, da se problem uredi, predvsem v mestu. Pri tem pa ne pozabimo na primestje, kjer teče greznica ob cestah, ker obljubljene kanalizacije ni in slabo kaže za bližnjo prihodnost.
Tine |  12 .11. 2019 ob  18: 55
Da ni spet kriva tista famozna majica?