BRŽAN ZAGOTAVLJA: Zavetišče za živali ostaja v upravljanju Marjetice Koper (VIDEO)

Koper

Župani občin slovenske Istre so se danes sestali na 5. redni koordinaciji županov. Koprski župan Aleš Bržan je v izjavi za medije izpostavil tri bistvene točke današnjega srečanja: vodni vir, kandidaturo za EPK in obalno zavetišče za zavržene živali. Kot je zagotovil, upravljanje zavetišča v Svetem Antonu nedvomno ostaja v rokah Marjetice Koper.

Bržan je v izjavi za medije želel razjasniti nekaj dezinformacij, ki so krožile okrog upravljanja zavetišča za zavržene živali v Svetem Antonu. "Upravitelj zavetišča nedvomno ostaja Marjetica Koper. Reorganizacije v takem pomenu besede ne bo. Pričakujemo pa od direktorja Marjetice Alfreda Draščiča, da pripravi nabor ukrepov, da bi se lahko storitve zavetišča, torej oskrba živali in cepljenje, izboljšale. Radi bi tudi, da se v aktivnosti obalnega zavetišča vključi čim večje število prostovoljcev in ljubiteljev živali," je pojasnil župan.

Kot je dodal, ni bilo nikoli govora o tem, da bi upravljanje zavetišča ponovno dobilo Obalno društvo proti mučenju živali, katerega predsednica je mestna svetnica Andrea Bogataj Krivec. "Razmišljali smo le, kako Marjetici pridružiti čim več prostovoljcev. Na račun tega smo se tudi pogovarjali z Bogataj Krivčevo, nikoli pa nismo razmišljali v smeri, da bi Marjetica izgubila zavetišče," je zagotovil župan.

Kot največjo težavo zavetišča je označil naraščajoče in visoke stroške. "Za primerna sredstva bi radi imeli pravo in dostojno oskrbo živali. Optimizirali bomo delovanje zavetišča," je še dodal Bržan.

Glede vodnega vira je župan poudaril, da je to vedno pomembna točka koordinacij. Danes so se župani pripravili na srečanje z okoljskim ministrom Simonom Zajcem, ki jih čaka v četrtek in na katerem pričakujejo, da bodo naredili "korak naprej".

Glede možnosti priključitve na vodni vir Malni – za kar si prizadevajo obalni župani – je Bržan pojasnil, da so se v vmesnem času že konkretno pogovarjali s postojnskim županom Igorjem Marentičem, niso pa govorili s podjetjem Kovod Postojna, ki upravlja z omenjenim virom, saj, "so bili v preteklosti prav poslovni interesi izvor problemov, nesoglasij in na koncu tudi projektov, ki so padli v vodo."

Še dodatno so se koordinirali tudi glede kandidature za Evropsko prestolnico kulture (EPK) in se dogovorili, da bodo ustanovili medobčinsko organizacijo, ki bo poskrbela, da se sam program začne pripravljati in nenazadnje tudi izvajati. Kot je dejal Bržan, so namreč popolnoma prepričani v uspeh: "Pripravili bomo kakovosten program, ki bo v naslednjih letih izboljšal stanje kulture na Obali."

Izjavo za medije po koordinaciji smo na Regionalu spremljali v živo.

O čem so se danes na koordinaciji pogovarjali istrski župani?

Posted by Regional on Tuesday, November 12, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  13 .11. 2019 ob  08: 55
čudno, Popo je vzel zavetišče, da bo za živali bolje in manj stroškov....zgleda pa, da je zdaj čisto obratno !!!!
 |  12 .11. 2019 ob  15: 38
11
Pred kratkim županova izjava :" In zato smo morali dokupiti nekaj novoletnih luči in to je bilo v znesku 99.000 evrov". Bog se usmili takega sprenevedanja lažnjivega Kljukca in zavajanja javnosti o nekih hudih izgubah v zavetišču za zapuščene živali v upravljanju Marjetice . Lepo bi bilo ,če bi tudi povedal o višini teh tako opevanih in napihnjenih izgubah , da ljubitelji živali vedo ,da samo polovico tega zneska njegovih mesec dni sijočih luči za 99 tisoč evrov , bi verjetno pokrilo stroške izgub in bi imele živali še naprej priskrbljeno domovanje , nego in strokovno zaščito še dobro leto brez nekih rezov in posegov v to sedaj odlično delujočo strokovno upravljanje zavetišča .O tem novem direktorju Marjetice , kakšen ljubitelj živali je , pa vidimo in bomo videli pri rezih za oskrbo le -teh in škoda besed o njegovem direktovanju , že vse povedo odzivi javnosti in zaposlenih .
Tine |  12 .11. 2019 ob  13: 57
12
Bržan, po enem letu županovanja še vedno nimaš pojma o čem se gre v občini. Sestankoval si ti, Draščić in Bogataj Krivčeva, da boste njej dali spet zavetišče. Raje kot da razmišljaš o nižanju stroškov, naj Draščić najde dodatne vire financiranja. Tudi strošek novega svetovalca Marjetice Koper Roberta Šuca bo bremenil Zavetišče. Kaj to te je tvoja optimizacija? Sram te bodi!!!