V SLOVENIJI PRVA SMRTNA ŽRTEV ZARADI GRIPE: Sezona okužb se bliža vrhuncu

Slovenija

Na kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik so poročali o eni smrtni žrtvi zaradi gripe, piše današnje Delo. Število vseh smrtnih primerov zaradi gripe v Sloveniji še ni znano, saj na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) še zbirajo podatke. Na Hrvaškem je za posledicami gripe to zimo umrlo že 30 ljudi, dodaja časnik.

Letošnji virus naj bi bil še posebej vztrajen in največ okužb v primerjavi z lansko statistiko se pričakuje v naslednjem tednu, piše Delo. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) v Ljubljani so zaradi naraščanja primerov gripe in ostalih respiratornih okužb do preklica objavili popolno prepoved obiskov. Na UKC Ljubljana so sicer na več oddelkih zaradi sezone gripe in drugih okužb dihal že prej veljale omejitve obiska, na nekaterih oddelkih pa so jih zaradi tveganja prenosa bolezni na bolnike že prej popolnoma prepovedali.

Kot še piše Delo, se je število obolelih v zadnjem tednu povečalo v vseh starostnih skupinah, razen pri starejših od 65 let. Število akutnih okužb dihal je najbolj naraslo pri otrocih do sedmega leta starosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija