V remizo prihaja Dipo!

Goriška

V 3000 kvadratnih metrov veliko nekdanjo železniško remizo naj bi z junijem prišla trgovina Dipo. Pohištvena trgovina naj bi s skladiščem in trgovskim centrom zasedla ves prostor nekdanje remize, kar pomeni, da lahko s seznama štirih možnih lokacij za izgradnjo novega kulturnega centra črtamo še eno.

Da ob nakupovalni center Supernova prihaja trgovec s pohištvom Dipo, je za Primorske novice potrdil vodja prodajaln Dipa v Sloveniji Dragan Ašanin. Povedal je, da so v Dipu sicer izbirali med več lokacijami, a se jim je zaradi oblike remize, bližine Supernove in možnostjo prihoda italijanskih kupcev omenjena lokacija zdela najbolj ustrezna. V Dipu napovedujejo popolno obnovo remize in odprtje prodajno-razstavnega salona že v letošnjem juniju.

Omenjena vselitev čudi predvsem s stališča Okoljskega prostorskega načrta novogoriške občine. Ta namreč poleg trgovskega dela v remizi predvideva tudi prostor za kulturne dejavnosti.

Ob nedavnem obisku britanskega strokovnjaka za izgradnjo kulturnega centra Davida Staplesa se je remiza predstavljala celo kot ena izmed treh možnih lokacij za izgradnjo novega kulturnega centra. Resna kandidata za izgradnjo novega kulturnega centra zdaj ostajata le še travnik pred novogoriško občino ter prazen prostor nasproti Perle.

Deli novico:

george |  06 .02. 2014 ob  14: 01
Tako govorijo tisti, ki ne razumejo prostora.....mesta in nategovanja ljudi. Kaj vam bo še en nakupovalni center? Imate v Kromberku enega, ki izumira, če bi potrebovali delovna mesta bi bil poln!
Kdaj boste razumeli da je to najbolj kvaliteten prostor v NG in da bodo tu nekdaj stanovanja in prostor za ljudi?
primorec |  09 .01. 2014 ob  01: 00
-1
točno tako, samo še ena stavba več za fantaziranje
dejmo na primorskem odpirat nova delavna mesta in trgovine, da bo denar krožil
Karsov |  07 .01. 2014 ob  09: 05
Ma kašen kulturni center bi vi rabli če lahko prašam. Mostovna je, SNG je kaj bi se radi? Ne da podpiram odprtje DIPO-ta, a važno da se tisto podrtijo prenovi.
Karsov |  07 .01. 2014 ob  09: 04
Ma kašen kulturni center bi vi rabli če lahko prašam. Mostovna je, SNG je kaj bi se radi? Ne da podpiram odprtje DIPO-ta, a važno da se tisto podrtijo prenovi.