V prometni nesreči huje poškodovana voznica avtomobila

Posočje

Danes zjutraj je bila policija obveščena o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti med železniško postajo Most na Soči in Čepovanom. Ugotovljeno je bilo, da je 30-letna voznica osebnega vozila peljala iz smeri Čepovana proti Mostu na Soči.

Ko je voznica pripeljala v levi nepregleden ovinek, zaradi poledenele ceste ni obvladala osebnega vozila in je nato (pred zaščitno kovinsko ograjo) zapeljala s cestišča ter se z vozilom ustavila na strmem pobočju približno 35 metrov nižje pod cesto, med dvema drevesoma. V omenjeni prometni nesreči je voznica utrpela telesne poškodbe – sum poškodbe vratnih vretenc – in je bila kasneje s strani reševalcev ZD Tolmin odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Poleg policistov in reševalcev ZD Tolmin je bilo na kraju tudi več gasilcev iz PGD Tolmin ter pripadniki GRS Tolmin, ki so iz strmega pobočja reševali poškodovano voznico avtomobila. Zaradi dvigovanja osebnega vozila iz strmega pobočja je bil promet na omenjenem cestnem odseku regionalne ceste dlje časa zaprt za ves promet.

Na ovinku pred tem še ena nesreča

Sicer pa so tolminski policisti na kraju še ugotovili, da se je tik pred omenjeno prometno nesrečo na istem mestu že zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen drugi, 24-letni voznik avtomobila. Tudi omenjeni voznik je ravno tako vozil iz iste smeri (iz Čepovana v smeri Mosta na Soči) in po izpeljavi levega nepreglednega ovinka zaradi poledenele ceste izgubil oblast nad vozilom. Omenjenega voznika je zaneslo v kovinsko zaščitno ograjo ob desni strani vozišča in ga je po nekaj metrih drsenja odbilo na nasprotno stran ceste v skalo, kjer je z vozilom obstal. Po sedanjih ugotovitvah ni utrpel telesnih poškodb.