Gremo mi po svoje 2 že prva zlata rola

Film

Film Gremo mi po svoje 2 režiserja in scenarista Mihe Hočevarja, ki je v slovenske kinematografe prišel minuli četrtek, si je ogledalo že 34.188 gledalcev, od tega kar 27.234 konec tedna. S tem si je prislužil prvo zlato rolo Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev in Koloseja. Podelitev priznanja bo v četrtek dopoldne v ljubljanskem Koloseju.

Nadaljevanje uspešnice je preseglo rezultat prvega dela Gremo mi po svoje, ki je imel po prvem vikendu predvajanja 23.627 gledalcev, od tega 18.686 gledalcev konec tedna. Sicer si je prvi del filma v kinih ogledalo več kot 208.000 gledalcev, so sporočili iz Koloseja.

Gremo mi po svoje 2 je premiero doživel na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, 29. oktobra pa je sledila premiera v Ljubljani.

Drugi del filma se dogaja v Posočju

V prvem delu je tabornike presenetila skupina deklet iz sosednjega tabora, tokrat pa Ljubljančane preseneti rod štajerskih tabornikov.

Taborniki in njihov nergavi Starešina (Jurij Zrnec) se vrnejo v Posočje, toda njihovo običajno uganjanje poletnih norčij zmoti prihod štajerskih tabornikov pod vodstvom tekmovalnega Šefa (Tadej Toš). Trmoglavost obeh vodij povzroči kaotično vojno med taboroma, dokler ne najdejo skupnega sovražnika - pikolovske Inšpektorice (Sabina Kogovšek), ki želi preveriti upoštevanje novih evropskih taborniških pravil.

V nadaljevanju so ob Zrnecu ponovno zaigrali Tadej Koren Šmid kot Aleks, Jure Kreft kot Zaspanec, Matevž Štular kot Jaka, Erik Oprešnik kot Mišica in še nekateri drugi.

Gremo mi po svoje 2 je v zadnjih dveh mesecih že tretji slovenski film, ki polni kino dvorane. S podobnim uspehom se lahko pohvalita še Razredni sovražnik Roka Bička in Čefurji raus Gorana Vojnovića.

Deli novico: