Gremo mi po svoje 2 od danes v kinematografih

V kinematografe po Sloveniji danes prihaja film Gremo mi po svoje 2 režiserja in scenarista Mihe Hočevarja. Nadaljevanje uspešnice, ki jo je v kinodvoranah videlo več kot 208.000 gledalcev, se dogaja v Posočju. V prvem delu je tabornike presenetila skupina deklet iz sosednjega tabora, tokrat pa Ljubljančane preseneti rod štajerskih tabornikov.

Taborniki in njihov nergavi Starešina (Jurij Zrnec) se vrnejo v Posočje, toda njihovo običajno uganjanje poletnih norčij zmoti prihod štajerskih tabornikov pod vodstvom tekmovalnega Šefa (Tadej Toš). Trmoglavost obeh vodij povzroči kaotično vojno med taboroma, dokler ne najdejo skupnega sovražnika - pikolovske Inšpektorice (Sabina Kogovšek), ki želi preveriti upoštevanje novih evropskih taborniških pravil.

Zmeda je popolna, ko se izgubi skupina najmlajših pustolovcev. Toda ker pravega prijatelja spoznaš v nesreči, vsi priskočijo na pomoč pri reševanju iz številnih zabavnih zagat, je o vsebini filma mogoče prebrati na spletni strani Koloseja.

V nadaljevanju so ob Zrnecu ponovno zaigrali Tadej Koren Šmid kot Aleks, Jure Kreft kot Zaspanec, Matevž Štular kot Jaka, Erik Oprešnik kot Mišica in še nekateri drugi. Kot je v intervjuju povedal Hočevar, je pri pisanju scenarija za Gremo mi po svoje 2 sledil letom igralskega jedra - najstniški trojici Aleks, Jaka in Zaspanec - ter ga prilagodil njim.

Kot je še povedal, so se že pri prvem delu filma, ki ga na Kolosejevi spletni strani napovedujejo kot mladinsko komedijo, spraševali, kako definirati ciljno skupino. Konservativno so jo zamejili nad deset let, nato pa ugotovili, da film gledajo tudi mlajši. "Zgornje meje tako ali tako ni. Če imaš rad sproščen in zabaven film, lahko Gremo mi po svoje gledaš tudi pri 80. letih," je dejal režiser.