Turistično gospodarstvo zahteva takojšnjo samostojnost STO

Turistično gospodarstvo zahteva takojšnje delovanje Slovenske turistične organizacije (STO), ki sedaj sodi pod okrilje javne agencije Spirit. Na današnjem sestanku so namreč ugotovili, da se turističnemu gospodarstvu z vsakim dnem dela vse večja poslovna škoda, saj imajo nacionalno turistično organizacijo vse države na svetu.

Vodje organizacij, ki predstavljajo slovensko turistično gospodarstvo, so na današnjem sestanku ugotovili, da kljub obljubi predsednice vlade Alenke Bratušek na Dnevih slovenskega turizma oktobra lani STO s 1. januarjem ni začela ponovno delovati kot samostojna institucija.

"Pripravljena sprememba zakona še vedno ni bila obravnavana v DZ in sedaj čakamo še na novega gospodarskega ministra," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da imajo nacionalno turistično organizacijo vse svetovne države, razen dveh, saj je ta pogoj za konkurenčno partnersko sodelovanje na mednarodnem turističnem trgu.

Turistično gospodarstvo obenem med ključnimi prioritetami izpostavlja tudi sistemsko urejeno dolgoročno financiranje promocije turistične Slovenije preko STO ter kadrovsko okrepitev STO z izkušenimi turističnimi strokovnjaki, so sporočili iz Turistično gostinske zbornice.

Na sestanku so se srečali Turistično gostinska zbornica Slovenije, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Turizem Bled, Turistično združenje Portorož, Zavod za turizem Ljubljana, Zavod Celeia Celje, Zavod za turizem Maribor - Pohorje, gospodarsko interesno združenje Pohodništvo in kolesarjenje, Zbornica gorskih centrov, Zavod kongresni urad, LTO Posočje, LTO Kranjska Gora, Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici in Regionalna destinacijska organizacija Ptuj.

Deli novico:

Kritik |  10 .01. 2014 ob  10: 05
Obljuba dela dolg, a ne gospa Šivilja. S tem, da bomo državljani poplačal ta dolg, a ne.