V POSTOJNI "V ZRAK" VRGLO GARAŽO: V eksploziji umrl moški, preiskava še poteka

Kronika

Včeraj ob 11. uri so bili policisti obveščeni o eksploziji v stanovanjski hiši na območju Postojne. Zaradi poškodb ob eksploziji je umrl 74-letni moški. Smrt je na kraju potrdila zdravnica, ki je odredila sanitarno obdukcijo. Poleg policistov Policijske uprave (PU) Koper, ki so kraj zavarovali, so ogled kraja opravili tudi kriminalisti v sodelovanju z bombnimi tehniki z oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije.

Z zbiranjem obvestil in ogledom tragične nesreče so ugotovili, da je moškemu v garaži stanovanjskega objekta eksplodiralo še neznano eksplozivno telo. O nesreči je policija obvestila pristojne pravosodne organe, zaradi eksplozije pa je nastala tudi materialna škoda na stanovanjskem objektu. Tuja krivda je izključena.

Policija danes nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin eksplozije in bo o vseh ugotovljenih dejstvih po zaključku preiskave obvestila okrožno državno tožilstvo.

Policisti ob tem opozarjajo, da se posamezniki v primeru morebitne najdbe neeksplodiranega nevarnega sredstva le-tega ne dotikajo, ampak takoj pokličejo pristojne službe, in sicer na telefonsko številko za klic v sili 112 oz. interventno številko policije 113. Za nevarna sredstva bodo nato poskrbeli strokovnjaki za zaščito pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. Splošno znano je, da je na območju Primorske še vedno precej izredno nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn, v preteklosti pa se je zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo tudi več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami oz. smrtjo, še opozarjajo policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija