V PORTOROŽU POSTAVILI BLOKADNE TOČKE: Vlomili v hišo in z dvorišča odpeljali avto, izsledili domačinko

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 92 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 547 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in štiri tatvine. 8-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih in 14-krat na javnem mestu, izrekli so dva ukrepa prepovedi približevanja.

Koprski policisti so v nedeljo obravnavali kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje zoper očeta, ki je izvajal nasilje nad mladoletno hčerko. Izrečen je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

V soboto ob 2. uri so policisti v Vanganelu ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,60 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Luciji je v nedeljo nekdo z ostrim predmetom predrl vse štiri zimske pnevmatike na osebnem avtomobilu Mercedes C200. Škode je za 600 evrov.

Kraje in vlomi

V petek ob 22. uri so bili policisti obveščeni, da je nekdo vlomil v hišo v Portorožu. Storilci naj bi pristopili do portona hiše, s katerim je varovan objekt, nato pa vstopili v hišo skozi odprta vhodna vrata. Po vstopu so na hodniku iz torbice oškodovanke ukradli denarnico z bančnimi karticami in ključe osebnega avtomobila. Na dvorišču sta bila parkirana dva osebna avtomobila, eden je bil z dvorišča odpeljan, poleg drugega pa je bil najden prislonjen nahrbtnik z osebnimi predmeti domnevnega storilca. Policisti so postavili blokadne točke. V Piranu so najprej našli vozilo, zatem pa še izsledili 31-letno osumljeno domačinko in jo pridržali. Postopki še potekajo, po zaključenih postopkih sledi kazenska ovadba.

V Kopru je v soboto nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel gotovino. V Luciji je nekdo vlomil v lokal, ukradel je denar iz blagajne in več steklenic alkoholnih pijač. V Truškah pa so vlomili v hišo, ukradli niso nič, kljub temu pa so povzročili lastniku za približno 3000 evrov škode.

V Sežani na terminalu je v nedeljo nekdo državljanu Ukrajine s parkiranega tovornega vozila s polpriklopnikom (hladilnik) odvil vijake, odrezal električno napeljavo in ukradel termograf. Podjetje iz Ukrajine je oškodovano za 1000 evrov.

V Štorjah je v nedeljo nekdo vlomil v skladišče s pohištvom. V skladišču je storilec odšel do prostora z vzmetnicami in tri ukradel.

Požarna ogroženost

V Ospu je v soboto domačin kuril veje. Opozorjen je bil na ukrep razglasitve požarne nevarnosti v naravnem okolju. Opozorilo je upošteval. V Koprivi pri Sežani pa je nekdo zažgal smeti (kup vej in pločevinke). Lastnik je sam počistil kurišče, saj tam opravlja košnjo. V primeru izsleditve storilca sledi ustrezen ukrep. Danes zjutraj pa je zagorelo med Pregarjami in Rjavčami, nad Hujami, kjer je divje odlagališče. Gasilci so požar pogasili.

Na PU Koper opozarjajo vse, naj se držijo prepovedi kurjenja v naravi. Policisti in gasilci so med najbolj obremenjenimi službami ta trenutek, predvsem z delom na področju preprečevanja širjenja epidemije. "S požari interventne službe dodatno obremenjujete!" so zapisali.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 20. marca, do danes, 23. marca, obravnavali štiri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PP Koper so obravnavali tri osebe (dva Irančana in enega Afganistanca), policisti PPOP Koper pa obravnavajo enega državljana Sirije (pomorščaka), ki je odšel z ladje in bil kasneje prijet, po zaključenem postopku pa vrnjen na ladjo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija