V novo leto zakorakali z dobrodelnostjo

Goriška

V decembru smo bili priče številnim dobrodelnim akcijam, ki so na različne načine poizkušale zbrati čim več sredstev za najrazličnejše skupine socialno ogroženih ali kako drugače prizadetih ljudi. Vendar dobrodelne akcije največkrat v januarju kar nekako potihnejo, zato je posebej razveseljiva vest, ki prihaja s šempetrske osnovne šole Ivana Roba, kjer so se odločili, da z novim letom pričnejo z dobrodelno akcijo "Nahranimo čim več ust in osrečimo čim več ljudi."

Da tudi sami ne vemo, kdaj bomo potrebovali pomoč in je zato prav, da dokler imamo, pomagamo drugim, je eden glavnih motivov, zaradi katerega so se na Osnovni šoli Ivana Roba odločili za dobrodelno akcijo. Poleg OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici, bosta v akciji sodelovali tudi podružnici Vrtojba in Vogrsko.

Na OŠ Ivana Roba tako vabijo vse, da nepokvarljivo hrano in čistila oddate v posebne škatle, ki so jih v ta namen postavili na vseh enotah vrtca in šole v Šempetru, Vrtojbi in na Vogrskem. Zbrana živila in čistila bodo nato predali na Karitas.

Še ena pohvalna lastnost akcije je, da je ta časovno neomejena. Na šoli so namreč prepričani, da socialna stiska ne traja samo teden ali mesec dni, ampak je okrog nas prisotna ves čas. Zato moramo tudi ljudje ves čas pomagati.

Deli novico: