V STRELJANJU UBITIH ŠEST LJUDI: Šlo naj bi za družinsko zadevo

Kronika

V današnjem streljanju v mestu Rot am See v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugu Nemčije je bilo ubitih šest ljudi, trije moški in tri ženske, je potrdila policija. 26-letnega strelca, nemškega državljana, ki se je policiji sam javil, so že aretirali. Motiv za njegovo dejanje še ni znan. Policija meni, da je šlo za družinsko tragedijo.

Več žrtev je živelo skupaj z osumljencem. Med smrtnimi žrtvami sta tako njegov oče kot mati, ostale žrtve so prav tako sorodniki domnevnega strelca. Žrtve so stare od 36 do 69 let, je še sporočila policija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dodali so, da je osumljenec športni strelec, ki je imel dovoljenje za orožje. Kaznivo dejanje je storil z polavtomatsko pištolo kalibra devetih milimetrov. Po dejanju se je po telefonu sam javil policiji.

Preiskavo dogodka je prevzela kriminalistična policija.

Rot am See je mesto s približno 5400 prebivalci in leži med Crailsheimom v zvezni deželi Baden-Württemberg in krajem Rothenburg ob der Tauber na severu Bavarske. Streljanje se je zgodilo v enem od sicer mirnih predelov mesta.

"Že 50 let živim v Rot am See in česa takega še nisem doživela," je opisala ena od starejših gospa. Mlajša ženska pa je povedala, da strelov ni slišala, je pa pretresena zaradi dogajanja na ulici.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija