V Ljubljani dobava električne energije še vedno motena pri 60.000 odjemalcih

Kronika

Sneg in žled še vedno povzročata napake na distribucijskem omrežju na območju Elektra Ljubljana. Po najnovejših podatkih je brez napetosti 1942 transformatorskih postaj, oskrba z električno napetostjo pa je še vedno motena pri 60.000 odjemalcih, so sporočili iz podjetja. Iz kamniške občine pa poročajo o razglasitvi izrednih razmer.

Na območju Notranjske je zaradi izpada 110-kilovatnega omrežja brez električne energije večji del regije. Ekipam na terenu je uspelo delno odpraviti izpad do razdelilne transformatorske postaje Vrhnika. V Elektru Ljubljana upajo, da jim bo prek dneva uspelo odpraviti napake na 110-kilovatnem omrežju.

Zaradi padcev drevja na ceste je otežen dostop ekip do mesta okvar, zaradi snega in žleda pa prihaja tudi do novih okvar. Po podatkih Elektra Ljubljana je najhuje na območju Starega trga, kjer so odjemalci na področju Babnega polja že od petka brez električne energije.

Oskrba z električno energijo je motena na območjih Cerknice, Logatca, Vrhnike, Žirov, Zagradca, Kočevja, Ribnice, Dobrepolja, Grosuplja, Kamnika, Domžal, Litije, Novega mesta, Trebnjega, Šentjerneja, Črnomlja, Metlike, Črnuč, Trbovelj, Zagorja in Radeč. Največ transformatorskih postaj, kar 206, je v okvari na območju Zagradca.

Elektro Ljubljana sicer odjemalce opozarja, naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo. Kamniški občinski štab Civilne zaščite in župan občine Marjan Šarec pa sta v nedeljo ob 17.30 razglasila izredne razmere na območju celotne občine. Tako bodo danes in v torek zaprte vse šole, vrtci in ostali javni zavodi. Nemoteno bodo delovali zdravstveni dom in lekarne, so sporočili s kamniške občine.