V KOPRU SO ZBRANI ARHEOLOGI: Fokus je tokrat na mednarodni trgovini v Sredozemlju

Koper

V Kopru se je danes začel 23. mednarodni simpozij o arheologiji Sredozemlja, ki ga prvič gosti Slovenija. Konferenca, ki jo prirejata Fakulteta za humanistične študije (FHŠ) Univerze na Primorskem ter Inštitut za arheologijo in dediščino skupaj s soorganizatorji, se tokrat osredotoča na mednarodno trgovino v Sredozemlju.

Organizacija simpozija je plod sodelovanja, ki ga je FHŠ vzpostavila z univerzami v sredozemskem prostoru, predvsem s tistimi, ki delajo na področju podvodne arheologije v okviru Unescove mreže za podvodno arheologijo, je ob robu dogodka, ki bo trajal do nedelje povedala dekanja fakultete Irena Lazar.

Poudarek simpozija je na arheologiji Sredozemlja, pa tudi zgodovini, umetnosti ter muzeološki prezentaciji in interpretaciji vseh raziskovalnih rezultatov, ki jih znanost ponuja, je še navedla Irena Lazar, ki je zelo zadovoljna z odzivom. Poleg gostov iz Sredozemlja se konference namreč udeležujejo tudi gostje iz drugih držav, tudi Rusije, Poljske in Nemčije.

Udeležencem simpozija bodo med drugim predstavili delo fakultete in projekte, povezane s podvodno dediščino Arheološkega parka Simonov zaliv, slovenskega morja in rek, muzejske zbirke na obali in dediščino reke Ljubljanice na razstavi Moja Ljubljanica, ki je prejela Unescov znak najboljših praks za podvodno kulturno dediščino, piše na straneh FHŠ.

Znanstveno srečanje hkrati omogoča raziskovalcem in znanstvenikom, ki se ukvarjajo z arheologijo, zgodovino in dediščino Sredozemlja, da predstavijo svoje delo, projekte in najnovejše rezultate. Hkrati je to priložnost za vzpostavljanje novih stikov, projektnih idej in razvoj interdisciplinarnega sodelovanja na več ravneh.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija