V ITALIJI SAMO VČERAJ UMRLO 168 LJUDI: Prometne povezave kaotične; Gianna Nannini s koncertom proti osamljenosti

Svet

V Italiji je v torek zaradi koronavirusne bolezni covid-19 umrlo kar 168 ljudi, dobrih 36 odstotkov več kot dan prej. Kot je še sporočila civilna zaščita, se je tako skupno število smrtnih žrtev povzpelo na 631, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Skupaj se je doslej z novim koronavirusom v tej državi okužilo 10.149 ljudi. Zvišalo se je sicer tudi število ozdravelih, in sicer za 38,6 odstotka na skupaj 1004. Na intenzivno terapijo je moralo danes še 144 ljudi, tako da jih je zdaj skupaj 877, še poroča Ansa.

Italijanska vlada je za zajezitev epidemije, s katero se vse težje spopadajo zaradi pomanjkanja osebja in kapacitet, sprejela drastične ukrepe. Med drugim je celotno državno ozemlje v karanteni. Železniške, letalske in cestne povezave so v skladu z uvedbo strogih pogojev karantene za zajezitev širjenja novega koronavirusa v Italiji deležne številnih omejitev.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

Najbolj pomemben model znamke Škoda je že na voljo, da ga naročite pri Porsche Koper. Naročila za novo generacijo modela Škoda Octavia Combi se začnejo z vstopno ceno že od 18.387 evrov! Prva vozila bodo v salonu konec marca 2020. "Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi.

Prometne povezave precej kaotične

V torek je letalske povezave z Italijo ustavil britanski British Airways, francoski Air France ter nizkocenovni prevozniki Ryanair, Easyjet in Wizz Air pa so naznanili, da ustavljajo polete z italijanskih letališč do začetka aprila. Še bolj drastične ukrepe je sprejel Air Canada, ki lete v Italijo prekinja do najmanj 1. maja. Vsi potniki so sicer deležni zdravstvenih pregledov, med drugim merjenja temperature.

Omejitve so vidne tudi v železniškem prometu. Na glavni železniški postaji Termini v Rimu policisti z maskami pri potnikih preverjajo njihove razloge za potovanje in skrbijo za to, da vsi med sabo ohranjajo razdaljo enega metra.

Posledice so še večje za čezmejni železniški promet. Družba Thello je do začetka aprila odpovedala nočne povezave med Parizom in Benetkami, pa tudi dnevne povezave med Milanom in Marseillem. Francoske železnice SNCF še čakajo na navodila glede povezav z Italijo - od konca februarja je sicer na meji francosko osebje zapustilo vlake in so jih nadomestili italijanski kolegi. Nemški Deutsche Bahn je ustavil svojo edino povezavo z Italijo - med Münchnom in Benetkami.

Med Avstrijo in Italijo so v torek še potekale nekatere železniške povezave, kar pa se bo spremenilo. Avstrija je namreč uvedla prepoved vstopa v državo iz Italije. Kontrolo vstopa v državo pa bo danes na meji z Italijo začela izvajati tudi Slovenija.

Gianna Nannini v boj proti osamljenosti

Italijanska glasbenica Gianna Nannini je v teh izrednih razmerah napovedala, da bo svoj naslednji koncert prenašala od doma, da bi premostila osamljenost. "Grozljiva plat tega virusa je osamljenost," je zapisala na Instagramu kmalu po tem, ko je italijanska vlada odredila omejitev potovanj in javnih zbiranj. "Sem v Milanu in želim zaigrati nekaj akustičnih rok pesmi na spletu, da se bomo lahko vsi počutili nekoliko bližje drug drugemu in še vedno varni," je zapisala.

Kot je še dodala glasbenica, ki bo letos dopolnila 64 let: "Potrudili se bomo, da bomo skupaj premagali ta grozni trenutek." Koncert bo prenašala na svojem Instagram profilu v četrtek ob 16. uri

BI KOPRČANI DANES ŠE OPRAVILI VOZNIŠKI IZPIT? Preizkusi v Kopru konec marca

Le vsak tretji dolgoletni slovenski voznik bi danes še opravil vozniški izpit. Tako je pokazala lanska Turneja mobilnosti, v kateri je v simulator vožnje DRAJV sedlo nekaj manj kot 300 voznikov iz desetih slovenskih regij. Koprčani so se med vsemi regijami odrezali najbolje v situaciji, ko je izpred šolskega avtobusa na cesto stekel otrok.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija