DANES ZAČETEK KONTROLE NA MEJI: Preverjali bodo, ali imajo potniki iz Italije potrdilo o negativnem izvidu

Slovenija

Vlada je na torkovi dopisni seji sprejela sklep, da se bo že danes na meji z Italijo začela izvajati kontrola vstopa v Slovenijo. Izvajali jo bodo pri osebah, ki niso slovenski državljani oziroma v Sloveniji nimajo prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča, so sporočili iz Ukoma.

Za ta ukrep se je vlada odločila, da bi zmanjšala tveganje za širjenje bolezni covid-19 na območju Slovenije in okrepila varovanje zdravja prebivalcev Slovenije. Na "mejni črti oziroma v bližini mejne črte" med Slovenijo in Italijo bodo tako preverjali, ali imajo potniki iz Italije potrdilo o negativnem izvidu na novi virus sars-cov-2, ki jim ga je izdal pristojni organ. Potrdilo bo moralo biti v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku in ne bo smelo biti starejše od treh dni. Osebi, ki ne bo imela ustreznega potrdila, se bo lahko prepovedal vstop v Slovenijo. Kontrola vstopa se ne bo izvajala za tovorni promet.

Minister za zdravje bo za podrobnejšo izvedbo sklepa izdal odredbo, v kateri bo med drugim opredeljena tudi ura, kdaj bo kontrola vstopa začela izvajati, so še dodali na Uradu vlade za komuniciranje (Ukom).

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

Najbolj pomemben model znamke Škoda je že na voljo, da ga naročite pri Porsche Koper. Naročila za novo generacijo modela Škoda Octavia Combi se začnejo z vstopno ceno že od 18.387 evrov! Prva vozila bodo v salonu konec marca 2020. "Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi.

Na brniškem letališču zaradi novega koronavirusa medtem do konca meseca velja prepoved pristajanja letal z ogroženih območij. Pričakovati pa je, da bo danes več znano o izvajanju še enega ukrepa: merjenja temperature potnikom na brniškem letališču. Zaradi koronavirusa sta sicer že odpovedani popoldanski povezavi z Beogradom, dopoldanski let v in iz Frankfurta, popoldanski odhod in prihod iz Bruslja ter leta iz in v Podgorico.

BI KOPRČANI DANES ŠE OPRAVILI VOZNIŠKI IZPIT? Preizkusi v Kopru konec marca

Le vsak tretji dolgoletni slovenski voznik bi danes še opravil vozniški izpit. Tako je pokazala lanska Turneja mobilnosti, v kateri je v simulator vožnje DRAJV sedlo nekaj manj kot 300 voznikov iz desetih slovenskih regij. Koprčani so se med vsemi regijami odrezali najbolje v situaciji, ko je izpred šolskega avtobusa na cesto stekel otrok.

Glede na napovedi državnega sekretarja na ministrstvu za delo Tilna Božiča bo danes na Ekonomsko-socialni svet romal osnutek zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače, ki ob širjenju novega koronavirusa predvideva subvencioniranje čakanja na delo doma in v določenih primerih tudi karantene. V četrtek pa ga bo predvidoma obravnavala vlada.

Slovenska škofovska konferenca pa naj bi danes objavila posodobljena navodila za obhajanje maš ta konec tedna.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija