V GORIŠKIH BRDIH NOVINARJI IN KRITIKI Z VSEGA SVETA: Spoznavajo potencial vse bolj priljubljene vinske sorte

Slovenija

Štirinajst briških vinarjev je v sodelovanju z Zavodom za turizem, kulturo, mladino in šport Brda letos že tretjič zapored pripravilo sklop aktivnosti za popularizacijo rebule. Te dni se tako v Goriških Brdih mudijo vinski pisci in kritiki z vsega sveta, ki spoznavajo potencial te vse bolj priljubljene vinske sorte.

Na tridnevnem srečanju so novinarji iz Švice, Italije, Francije, Španije, Japonske, Kitajske, ZDA, Nemčije, Rusije, Hrvaške in Slovenije obiskali Brda in kleti sodelujočih vinarjev. Gostje so rebulo, ki velja za kakovostno belo vino, spoznavali tudi ob vrhunski lokalni kulinariki. Letošnja častna gostja dogodka Brda: Home of Rebula (Brda: Dom rebule) je britanska pisateljica in vinska svetovalka, specializirana za vina iz Srednje in Vzhodne Evrope, Caroline Gilby. Na včerajšnjem dogodku je predstavila svoje poglede na potencial rebule kot avtohtonega vina z izjemnimi lastnostmi ter spregovorila o strategijah promocije rebule ter trendih v Združenem kraljestvu in globalno.

Dogodka sta se udeležili tudi državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar in direktorica STO Maja Pak, na večerni del pa so povabili tudi kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. V Goriških Brdih so bili veseli tudi sodelovanja nemškega dirkača Formule 1 Ralfa Schumacherja, ki od briških vinarjev kupuje vina za svojo restavracijo. Prireditev bodo sklenili danes.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija