ZASKRBLJENOST V STAREM MESTNEM JEDRU KOPRA: Vse več kriminala povezanega z uživanjem in razpečevanjem drog?

Koper

V koprskem starem mestnem jedru se, kot kaže, srečujejo s problemom kriminala povezanega z uživanjem in razpečevanjem drog. Na to problematiko je v teh dneh opozoril predsednik Zavoda Koper Otok David Tomovski, ki je članom poslal poizvedovalno elektronsko pošto, v kateri se obrača na njih, da opišejo njihove izkušnje v povezavi s to tematiko.

David Tomovski, predsednik Zavoda Koper Otok, ki združuje trgovce, gostince in ostale ponudnike starega mestnega jedra Kopra, je od njihovih članov prejel več pripomb glede kriminala povezanega z uživanjem in razpečevanjem drog v starem mestnem jedru. Osebe pod vplivom prepovedanih substanc naj bi po ulicah in poslovnih prostorih s svojim vedenjem motile kupce in zaposlene, največ opozoril pa je prejel iz Čevljarske in Župančičeve ulice. Člani so zaradi te problematike v teh dneh prejeli poizvedovalno elektronsko pošto, v kateri se Tomovski obrača na njih, da opišejo njihove izkušnje v povezavi s to tematiko.

Fotografija je simbolična. 

"Čakamo na odgovore članov, da bi potem lahko imeli neko podlago za kakršnokoli sodelovanje in reševanje te problematike z Mestno občino Koper, policijo in pristojnimi institucijami," nam je pojasnil namen poslane elektronske pošte Tomovski. Povedal je še, da so že stopili v stik s koprsko podžupanjo Jasno Softič, ki je pripravljena na pogovor. Kot pravi predsednik Zavoda Koper Otok, se bodo za srečanje dogovorili takoj, ko bodo zbrali in pridobili dovolj podatkov s terena.

Ob tem dodaja, da nima še nobene informacije o tem, ali se je mikro kriminal, kot ga sam imenuje, povečal ali ne, bi pa rad s poizvedovalno elektronsko pošto pridobil mnenje večine. Nekaj odzivov je že prejel, nam je še povedal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  30 .08. 2019 ob  09: 04
Kar je napisal Mente, je čista resnica in še kako prav ima. Inštitucije ki so plačane, ne delujejo. Da pa ne govorim o jeziku na Obali, beri Koper. 10% se sliši je pa z večine juga. In še to, da se ti prišleki nosijo, kot da bi bili sveta vladarji. Sramota.
Kukuruz |  30 .08. 2019 ob  02: 30
Proti konoplji nimam nic proti je poceni in ne povzroca mocne odvisnosti
Kar nas more najbolj skrbet je heroin..kokain..in podobne kemikalije ne samo da cloveka unici ampak ker je drag in povzroca mocno odvisnost bo taka oseba zacela krast..prodajat zlatnino svoje druzine..preprodajat druge reci...lahko tudi mamila.
Totalno jih.unici in rehabilitacija je dolga in naporna.
Ni vprasanje samo o tem da nekdo konzumira ampak ulica ni vec varna
Bobi |  29 .08. 2019 ob  15: 32
V Izoli 100x hujše.Golazen narkomanska zaščitena kot medvedi
Drek |  29 .08. 2019 ob  11: 20
mente | 29 .08. 2019 ob 10: 47 : Ben alora je v redu:) Mi je tudi jasno zakaj ne uporabljas sklonov, ker ita jih nima.
mente |  29 .08. 2019 ob  10: 47
15
Drek | jaz nisem albanec ..... sem iz Italije in zivim v Kopru....nisem naredil nobena sola v Slo in nisem sel v tecaj za slovenscino.... tako da je res moja slovenscina slaba, ampak, jaz mislim, zelo odlicna glede drugi slovenski državljani ker sploh ne govorijo slovensko jezik (srbi, bosanci, albanci...... itd) .... ampak se potrudim .... in se enkrat se opravicim za moja slovensicna in upam da ste razumelimoje mnenje ker sem napisal.

Drek |  29 .08. 2019 ob  09: 57
Legalizirati, pa bodo lahko trgovci prodajali travo v barih. Ne verjamem , da dilanje samo po sebi predstavlja tako motece vedenje. Po mojem je bolj kaksno alkoholno obnasanje tisto ki pripelje do problemov. Ko ljudje kricijo, se vedejo nasilno, v 98% primerih je KRIV ALKOHOL.

mente | 28 .08. 2019 ob 20: 35 : Ma jaz ne skrbim lih za pravopis, vendar, ce nisi albanec, te je lahko sram ,da ne znas enega sklona pravilno uporabit.
mente |  28 .08. 2019 ob  20: 35
20
Ja seveda da je droga problem v kopru, in alkohol ne bomo nic rekli? Dokler v gostilne in bar prodajajo alkoholne pijace mladoletni, problem ne bomo resili...... policisti pes po ulice sploh se ne vidijo vec, redarij grejo samo okoli z avtom in prizgejo rumene luci (kmalu bojio plave) ob promenadi..... kdaj bo policija zacela obiskovat sole z psom proti mamili? V Italiji skos imajo take akcije..... trzni inspektor delajo samo cez dan... davcni inspektor in Furs delajo samo za mizo.... naj grejo po cesti in v trgovine in bari naj kontrolirajo kdo dela in ce dajo racune..... vecinoma ljudi dela na crno (grabnistvo in gostinstvo) in nic se dela proti tem.....