V SEŽANSKI BOLNIŠNICI REŠILI VELIKO PROSTORSKO STISKO: Pridobili so nove prostore in postelje za pobolnišnično oskrbo

Slovenija

V Bolnišnici Sežana so zaključili energetsko obnovo dela bolnišnice in dozidavo bolnišnične stavbe, investicijo v višini nekaj več kot 1,1 milijona evrov pa so včeraj uradno predali namenu. S tem so pridobili nove prostore in postelje za pobolnišnično oskrbo, za katero je vedno več povpraševanja.

Bolnišnica Sežana je tako pridobila okrog 250 kvadratnih metrov prostora za fizioterapijo, energetsko so obnovili stavbo, v kateri so prostori za dializo, montirali novo tovorno dvigalo, zgradili ekološki otok ter uredili dodatnih 50 parkirnih mest. Nove prostore so dogradili na mestu terase, s tem pa bistveno izboljšali pogoje dela za bolnike in za zaposlene. S tem so rešili veliko prostorsko stisko, in pridobili lepe in sončne prostore, v katerih bodo izvajali poleg podaljšanega bolnišničnega zdravljenja tudi programe fizioterapije, rehabilitacije in delovne terapije. Tokrat je investicijo v celoti pokrilo ministrstvo za zdravje, sami pa so prispevali denar za ureditev dodatnega parkirišča, je povedala direktorica bolnišnice Silvana Šonc.

"Načrtov je še veliko, tako da jih še zlepa ne bo zmanjkalo," je poudarila Šončeva in ob tem poudarila, da so v zadnjih letih v prenovo in ureditev novih prostorov vložili okrog devet milijonov evrov. Velik del investicij so pokrili iz lastnih sredstev, po besedah direktorice so za energetsko sanacijo bolnišnične stavbe leta 2012 vzeli celo posojilo v višini dveh milijonov, da so dela zaključili.

Fotografiji sta simbolični.

V bolnišnici Sežana imajo trenutno 127 postelj, od tega jih je okrog 100 namenjenih za pobolnišnično oskrbo. Za bolnike in oskrbovance trenutno skrbi 180 zaposlenih.

V slovesnem nagovoru ob otvoritvi je minister za zdravje Aleš Šabeder poudaril, da je sežanska bolnišnica s svojim dobrim poslovanjem in vlaganjem v investicije lahko dober zgled ostalim slovenskim bolnišnicam. Obenem je napovedal, da bo predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga ministrstvo že dolgo napoveduje, predvidoma jeseni prišel v javno obravnavo. V zakonu bodo uredili tudi pomoč na domu, saj želijo doseči, da bi starejši in vsi, ki potrebujejo pomoč, kar največ časa ostali v domačem okolju. Šabeder je izrazil tudi zadovoljstvo, da je ministrstvo tokrat lahko prisluhnilo potrebam sežanske bolnišnice in ji pomagalo uresničiti dolgoletne želje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija