V EVROPI POTRDILI PRVO SMRTNO ŽRTEV ZARADI KORONAVIRUSA: Bolezni je podlegel turist v Franciji, okužena tudi njegova vnukinja

Svet

V Evropi so danes potrdili prvo smrtno žrtev zaradi novega koronavirusa iz Kitajske. V Franciji je bolezni covid-19 v petek podlegel 80-letni kitajski turist, ki so ga hospitalizirali konec januarja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je tudi prva smrt zaradi virusa zunaj Azije, je danes potrdila francoska ministrica za zdravje Agnes Buzyn. Turist je bil iz kitajske province Hubei in je prispel v Francijo 16. januarja, v karanteno v Parizu pa so ga dali 25. januarja, poroča britanski BBC. Ministrica je danes sporočila, da so jo o smrti obvestili v petek pozno zvečer.

Stanje bolnika se je hitro poslabšalo po nekaj kritičnih dnevih, je dodala. V Franciji so doslej potrdili 11 primerov bolezni, šest ljudi še ostaja v bolnišnici. Med drugim je okužena vnukinja moškega, ki je umrl, a ji gre po oceni Buzynove na bolje.

Do zdaj so zunaj celinske Kitajske potrdili tri smrtne primere: na Japonskem, Filipinih in v Hongkongu. Z virusom pa se je do sedaj okužilo že več kot 67.000 ljudi, od tega več kot 66.400 na Kitajskem, kjer je umrlo 1523 ljudi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija