V ANKARANU VEČJI PES POPADEL RAZNAŠALCA POŠTE: Zoper lastnika bodo uvedli hitri postopek

Kronika

V četrtek popoldan je na Policijski postaji (PP) Koper moški prijavil, da je raznašal pošto v Ankaranu. Ko je predajal pošto starejšemu moškemu, je nanj skočil večji pes mešanec in ga ugriznil v desno roko.

Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, je danes obvestil svojega zdravnika, ki mu je dejal, da naj rano opazuje, v primeru vnetja pa naj gre na urgenco. Preveril je tudi na NIJZ, kjer so mu povedali, da je pes redno cepljen. Po ugotovljenih vseh okoliščinah sledi ustrezen dokument na VURS in hitri postopek po ZZZiv.

Predor Dekani

Voznik tovornjaka dvakrat prevozil rdečo luč v tunelu

V četrtek ob 14.06 se je v tunelu Dekani sprožil alarm zaradi previsokega tovora, zato je bil zaprt tunel. Eden od tovornjakov se je ustavil, drugi je zapeljal do predora in nato odpeljal v rdeče luči tunela naprej proti Črnem Kalu, zatem pa prevozil še tunel Kastelec, ki je bil zaprt z rdečimi lučmi. Vozniku tovornega vozila s priklopnikom, državljanu Češke, je bila izdana globa za vožnjo skozi rdečo luč.

Vozniku tovornega vozila, državljanu Poljske, ki je bil pred tunelom Dekani, zaradi katerega se je sprožil alarm (višinska zapora), policisti niso uspeli ugotoviti kršitve.

Kraje in nesreče

V Luciji je nekdo popoldan izpred bloka ukradel zaklenjen moped, znamke Tomos Automatic, reg. KPZL-88, vreden 500 evrov. Na Beblerjevi v Kopru pa je nekdo vlomil v stanovanje, vendar ni nič odnesel.

V četrtek so policisti obravnavali dve prometni nesreči. V Izoli se je poškodoval 10-letni otrok, ki ni bil privezan z varnostnim pasom, v Kopru pa se je poškodoval pijani 52-letnik.

Prometna nesreča tovornjaka z živino je za nekaj ur ohromila primorsko avtocesto. (Foto: PU Koper)

Danes ob 1.28 so bili koprski policisti obveščeni, da se je na avtocesti Postojna–Razdrto, malo pred Razdrtim, prevrnilo tovorno vozilo za prevoz živali. V prometni nesreči se je huje poškodoval voznik, sopotnik pa lažje. Poškodovane so nekatere živali, en bik je poginil. Avtocesta je bila več ur zaprta.

Slovenec nedovoljeno prečkal državno mejo

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali državljana Slovenije, ki je na območju prehodnega mesta Mlini prečkal državno mejo iz Slovenije proti Hrvaški na nedovoljen način. Po nedovoljenem izstopu iz Slovenije ga je ustavila hrvaška policija in ga vrnila v Slovenijo. Policisti so mu napisali globo.

V zadnjih 24 urah 32 nujnih primerov na Koprskem

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 32 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda in tri s poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, eno tatvino in eno poškodovanje tuje stvari. Dvakrat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija