46-LETNI VOZNIK TOVORNJAKA HUJE POŠKODOVAN, SOPOTNIK LAŽJE: Nekatere živali poškodovane, en bik poginil (FOTO)

Kronika

Primorska avtocesta, ki je bila med razcepom Nanos in Razdrtim zaradi prevrnjenega tovornjaka od okoli 1.30 zaprta v obe smeri, je znova prevozna, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Po dosedanjih podatkih se je tovornjak, ki je prevažal 30 glav goveda, prevrnil med izvozom Razdrto in razcepom Nanos ter prebil zaščitno ograjo. Postojnski prostovoljni gasilci so zavarovali kraj nesreče ter s tehničnim posegom rešili voznika in sopotnika s Celjskega, stara 46 in 36 let, ki sta bila ukleščena v kabini. Reševalci so ju odpeljali v ljubljanski klinični center. Po prvih podatkih je voznik huje poškodovan, so sporočili koprski policisti.

S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili, da so bile vse živali po nesreči v prikolici, vendar je bila prikolica poškodovana. Delavci VURS so govedo že odpeljali z avtoceste v Postojno (do 6. ure so odpeljali govedo trikrat z manjšim tovornjakom), nekatere živali so tudi poškodovane, en bik je poginil.

Zaradi zahtevnega odstranjevanja posledic prometne nesreče je zapora primorske avtoceste trajala več ur. Do 9.25 je bila odstranjena tako živina kot tudi vozilo, vendar se vozišče še čisti, poleg tega je potrebno sanirati varovalno ograjo. Avtocesta je bila ponovno odprta za promet ob 10.55, s tem da sta prehitevalna pasova še vedno zaprta.

V prometno-informacijskem centru so še opozorili, da je zaradi odstranjevanja posledic burje še vedno zaprta vipavska hitra cesta med priključkom Selo in razcepom Nanos v obe smeri. Burja se je začela umirjati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  27 .03. 2020 ob  12: 12
groza, verjetno je šel počasi ali pa morda zaspal, ker bi drugače ne bile take posledice, ni dovolj, da živali celo življenje mučimo, še na zadnji poti morajo biti žrtve, upajmo, da vozniku in sopotniku ne bo hudega