UIP PODALJŠUJE RAZPIS ZA NAVIGATORJE: Vse dosedanje inkubirance želijo povezati v skupno mrežo (FOTO, VIDEO)

Koper

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP) že 13. leto organizira natečaj Podjetna Primorska, katerega namen je spodbujanje inovativnosti ter identifikacija in nagrajevanje najboljših podjetniških idej. Na današnji novinarski konferenci so predstavili novost letošnjega natečaja in načrte za prihodnost.

UIP v letošnje leto vstopa z novo ekipo (od leve proti desni): vodja trženja Urška Blažič, vodja projektov Snježana Brnjak, direktor Blaž Ćeklić in mag. Urška Klančar, zadolžena za odnose z javnostmi

Prijave za natečaj Podjetna Primorska zbirajo v treh kategorijah: Rektorjeva nagrada, ki je namenjena inovativnim podjetniškim idejam iz vrst Univerze na Primorskem (UP), Optimist, ki je namenjena popolnim začetnikom v svetu podjetništva, in Navigator za naprednejše sodelujoče s podjetniškimi izkušnjami.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Kopru pojasnil Blaž Ćeklić, direktor UIP, so se odločili, da podaljšajo razpis za kategorijo Navigator. Navigatorji lahko torej po novem svojo prijavo oddajo do 10. novembra, na natečaju Podjetna Primorska pa bodo konkurirali z ostalimi finalisti, ki so se prijavili v maju.

Direktor UIP Blaž Ćeklić

"Upajmo, da bomo to idejo, to novico razširili in se bo čim več podjetij z inovativnimi idejami tudi prijavilo," je dejal Ćeklić. Zaključni dogodek Podjetne Primorske, na katerega je trenutno prijavljenih 12 finalistov, bo 17. decembra v Pokrajinskem muzeju Koper.

Po Ćeklićevih besedah si želijo, da bi se sedaj, "ko smo podaljšali razpis za napredne podjetnike, Navigatorje, prijavilo vsaj še kakšnih pet ali šest, tako da bi jih bilo na koncu blizu 20. Kar je, glede na to, da vsako leto izpeljujemo Podjetno Primorsko, kar lepa številka."

Mrežiti želijo vse, ki so kadarkoli sodelovali v Inkubatorju

Ocenjujejo, da je od ustanovitve UIP do danes v njem sodelovalo več kot 150 podjetniških idej in inkubiranih podjetij, skupno pa okrog 500 zaposlenih. Ćeklić je na novinarski konferenci izpostavil, da je njihova "velika želja" povezati vse te ljudi v mrežo oziroma skupnost, katere člani bi se sestajali večkrat letno "in da nato s temi uspešnimi podjetniškimi idejami iz preteklosti pomagamo novim idejam, ki se vsako leto pojavijo, novim inkubirancem, da rastejo, da dobijo izkušnje teh preteklih inkubiranih podjetij, da se na koncu izmenjujejo znanje in storitve. Da ne iščemo po celi Sloveniji, če imamo tukaj pred nosom podjetja, ki so celo zrasla iz našega Inkubatorja."

Želja je, da bi ekipo teh podjetij nato še dodatno povezali "z okoljem, inštitucijami, kot je univerza, lokalna skupnost in druge mreže." Ob povezavi s podpornim okoljem bi skupaj tvorili "vizijo, ideje, kako bi se razvijali v prihodnje," je dejal.

K sodelovanju vabijo potencialne investitorje

Med večjimi podporniki Podjetne Primorske je Univerza na Primorskem, že peto leto je njihov zlati sponzor podjetje Dinit iz Izole, druga dva večja sponzorja pa sta srebrna in bronasta – Elektro Primorska in Luka Koper.

Letos bodo podelili štiri nagrade: Rektorjevo nagrado, nagrado za Optimiste, nagrado za Navigatorje ter nagrado za Naj pitch, ki jo bo dobil tisti, ki se bo najboljše predstavil pred publiko in komisijo. Da bi inkubirancem omogočili še boljše pogoje, UIP poziva vse potencialne investitorje, donatorje in sponzorje, da se jim priključijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  25 .10. 2019 ob  15: 57
aha...Zanimivo, da se eni vedno vsedejo na stolček kjer so šoldi...morajo pa se tudi delat, da nekaj delajo... Kod je ta Čekić?