TUDI VALTER KRMAC VABI PEROŠO NA POGOVOR: "Pričakujem, da se bo umaknil tudi z mesta generalnega sekretarja v Oljki"

Koper

Potem ko je danes kot strela z jasnega v medijih odjeknila novica, da je bil voznik, ki je v četrtek ponoči po primorski avtocesti vinjen vozil v nasprotni smeri, koprski podžupan in generalni sekretar stranke Oljka Patrik Peroša, smo za odziv povprašali tudi predsednika stranke Valterja Krmaca. Kot nam je povedal, od kolega pričakuje, da bo prevzel odgovornost in poleg podžupanskega stolčka, zapustil tudi tistega, ki ga zaseda v njihovi stranki.

Patrik Peroša

"Sem šokiran. Če bi se to zgodilo meni, bi se najprej zahvalil bogu, da nisem naredil katastrofe, do katere bi v tem primeru lahko prišlo. Potem bi razmislil, kako naprej," je dejal predsednik Oljke - stranke Slovenske Istre Valter Krmac v prvem odzivu na današnjo novico. "Vsem se zgodi, da kaj spijemo. Da pa smo tako zelo opiti, da ne vemo, po kateri strani vozimo, to je pa precej hudo. Pričakoval bi, da se ljudje ob takem ravnanju postavijo pred ogledalo in se vprašajo, kako naprej. To dejanje je za obžalovati in obsoditi. V vsej tej zgodbi je edino pozitivno to, da se ni zgodilo najhujše," je razmišljal Krmac.

Valter Krmac

In, kako bodo šli naprej v Oljki?

Patrik Peroša, koprski podžupan, ki je vinjen in z vožnjo v napačni smeri ogrožal promet na primorski avtocesti, je po neljuben dogodku koprskemu županu Alešu Bržanu že ponudil svoj odstop. Na pogovoru in primopredaji poslov se bosta sestala v ponedeljek zjutraj. Na štiri oči pa bi se z njim želel pogovoriti tudi predsednik stranke Oljka, v kateri Peroša zaseda mesto generalnega sekretarja, Krmac. 

"Mislim, da se bom v ponedeljek usedel z gospodom Patrikom, se pogovoril in mislim, da bo gospod Patrik potegnil zaključke, ki jih od njega pričakujemo vsi. Ker je na javni funkciji in bi nam moral biti za zgled, mora stati za tem, kar je storil in prevzeti odgovornost. Pogovorili se bomo tudi o njegovem mestu v stranki. Pričakujem, da se bo odločil tako, kot vsi od njega pričakujemo - da se umakne," je zaključil Krmac.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  01 .09. 2019 ob  19: 22
če zapusti vse "javne" stolčke, mora it delat, ta bo težka.
mente |  31 .08. 2019 ob  20: 09
Prov je naredil ... zdaj veste koga ste imeli zdraven g. Krmac