TUDI NADZORNIKI MALENIĆA POZIVAJO K ODSTOPU: Od njegovega odziva bodo odvisni nadaljnji koraki (VIDEO)

Koper

Prah okoli direktorja koprskega stanovanjskega sklada Gorana Malenića, ki ga je dvignil s pijano vožnjo minuli četrtek, se še ni polegel. Malenićevo nespametno početje je takoj ostro obsodil koprski župan Aleš Bržan in ga pozval k odstopu. Razlog za željo po menjavi direktorja pa naj bi bili predvsem nezadovoljivi rezultati poslovanja stanovanjskega sklada. Na to temo so se včeraj sestali tudi nadzorniki sklada. "V kolikor in če pride do predloga razrešitve direktorja, bo to izključno iz poslovnih razlogov oziroma zaradi vodenja sklada," je po neformalnem sestanku dejala prva nadzornica Mojca Hilj Trivič.

Mojca Hilj Trivič

Včeraj so se člani nadzornega sveta Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper sestali na neformalnem srečanju, na katerem so obravnavali tudi dogajanje zadnjega tedna v povezavi z direktorjem stanovanjskega sklada Goranom Malenićem. "Mi kot nadzorniki nimamo pravne oziroma zakonske podlage za razrešitev direktorja zaradi dejanj povezanih z alkoholom. V kolikor in če pride do predloga razrešitve direktorja, bo to izključno iz poslovnih razlogov oziroma zaradi vodenja sklada," je po sestanku povedala predsednica nadzornega sveta Mojca Hilj Trivič. Sicer so nadzorniki nedavna dejanja direktorja sklada označili za nedopustna in se pridružili pozivu župana Aleša Bržana Melaniću, naj odstopi.

Ob tem pa nam še ni hotela razkriti, kaj točno nadzorniki menijo o poslovanju stanovanjskega sklada in kako so se opredelili do dela njegovega direktorja. "V tem trenutku še ne morem podati informacij o poslovanju direktorja in stanovanjskega sklada." Po njenih besedah nadzorniki zbirajo informacije in dokumentacijo, iz katere bodo ugotavljali rentabilnost in učinkovitost poslovanja stanovanjskega sklada, kar bo podlaga za odločitev, ali bodo na naslednji seji predlagali razrešitev direktorja.

"Zdaj bomo sklicali sejo nadzornega sveta, ki bo predvidoma konec naslednjega tedna. Nanjo bo povabljen tudi direktor stanovanjskega sklada, ki ga bomo prosili za obrazložitev določenih naših ugotovitev. Na podlagi tega bomo nato sprejeli sklep oziroma odločitev o njegovem položaju," je povedala prva nadzornica. Ob tem je razkrila, da jih pri poslovanju sklada najbolj moti dejstvo, da se projekt neprofitnih stanovanj ne premika z mrtve točke že več kot tri leta

Kot je povedala že včeraj, z Maleničem osebno še ni govorila, ker se ta na klice ne odziva, prav tako je bil včeraj še na bolniški in se sestanka z nadzorniki ni udeležil, tako da njegovega uradnega odgovora na nastalo situacijo nima. Nadzorniki sicer upajo, da se bo odzval na izjavo oziroma poziv župana in se do njega opredelil. "Mi bomo nato pripravili nek sklep v tem okvirju in ga posredovali občinskemu svetu, ki je edini pristojen za razrešitev direktorja," je pojasnila Hilj Trivičeva.

Ob tem je zanikala, da bi se sama zanimala za direktorski stolček. Kot predsednica nadzornega sveta bo do izbire novega direktorja stanovanjskega sklada na mestu vršilke dolžnosti, o možnosti, da bi se sama prijavila na razpis, pa je še preuranjeno govoriti. "Nimam tega namena, ampak nikoli ne reci nikoli."

Izjava predsednice nadzornega sveta koprskega stanovanjskega sklada.

Objavil/a Regional Video dne Sreda, 20. november 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
glas razuma |  21 .11. 2019 ob  00: 15
Moramo objektivno gledat na zadevo , pijančevanje ni bilo direktno povezano z službo , v prostem času lahko posameznik počne kar hoče ( šport , hobi , zbirateljstvo itd ), ni pa primerno da taka oseba z tako odgovornostjo prikazuje tako nizkotne etične in moralne standarde , menim če ne zna brzdati alkohola in obdržat hladno glavo t v prostem času , kaj se šele dogaja v službi , ko je pod pritiskom ko na njem slonijo velike bremena , zato bi moral odstopiti , a ker večinoma so vsi vladni funkcionarji arogantni in sebični verjetno ne bo nič
Koprčan |  20 .11. 2019 ob  17: 47
11
3 leta se ni naredilo nič? Torej dobri 2 leti pod Popotom se ni naredilo nič. Pod Bržanom pa bo letel v manj kot letu dni. Izpade kot da je Bržan bolj učinkovit kot Popo. Zakaj ga je Popo izbral če je nesposoben? Aja zato da je delal po njegovih navodilih? Zakaj je Bržan postavil cel kup brezveznjakov? Zato ker ne pozna več kot 3 normalne sposobne ljudi. Kdo pa jih? Več kot 3 sposobne ljudi na kup ne dobiš. Kar priznajmo si.
kokodek |  20 .11. 2019 ob  16: 42
15
nadzorniki, ni kaj dosti za razmišljat, gospod mora odstopiti!!!! stanovanj za občane ni, kot direktor stanovanjskega sklada pa se med delovnim časom zapija in pleše po službeni mizi (oglejte si zakon o zdravju pri delu, ki prepoveduje pitje na delovnem mestu …..) in na službenem sestanku se tudi močno zapije in se brezvestno odpelje domov !!!! in na koncu je še užaljen......
Tine |  20 .11. 2019 ob  13: 52
Bržan, kaj pa porečeš na to, da si v Marjetico Koper zaposlil za pr-ja Dimitrije Šamšala, ki je pijan s službenim avtom povzročil prometno nesrečo? Kaj pa tvoj sosed Alfred Draščić, ki si ga s prevaro postavil za direktorja Marjetice Koper? Sram te bodi dvoličnež!
bubobubo |  20 .11. 2019 ob  13: 00
11
vse jasno, mai dire mai, ........haha
ribič pepe |  20 .11. 2019 ob  11: 49
25
njegovi od dol(juga) dobijajo stanovanja,brez da gledajo njihovo premoženje.Nam tukaj domačinom pa zahtevajo celo goro dokazil da nimamo nič.Ne razrešit samo njega ampak celo bando na stanovanjskem skladu!!!
kjessi |  20 .11. 2019 ob  11: 48
16
Nikoli ne reci nikoli.