FOTO: Tržnica pod arkadami

Goriška

V okviru decembrskega dogajanja v Novi Gorici pod arkadami novogoriške mestne hiše vsako sredo in petek med 9.00 in 16.00 poteka tržnica s prodajo lokalnih produktov.

Tržnico organizira Zavod Gost na Planoti, nanjo pa vabi vse domače predelovalce hrane pa tudi ročne obrti in podobnih izdelkov. Prodajalci imajo v decembru možnost brezplačnega najema stojnice, oddaljene od blišča in trušča nakupovalnih centrov, kjer ljudje v poplavi uvoženih izdelkov spregledajo kakovost lokalne kulinarike in domače obrti. Organizatorji so prepričani, da bodo tržnico opazili tisti kupci, ki stavijo na kakovost in poreklo, vest o tržnici pa se bo širila predvsem z dobro besedo.

Preteklo sredo se je na stojnicah pod arkadami predstavljalo kar nekaj sejmarjev, prodajali so izdelke domače obrti, novoletne voščilnice ter različne kulinarične dobrote.

Ob petkih se običajno na tržnici predstavlja tudi domača pravična trgovina, imenovana "Moja štacuna", ki predstavlja stičišče domačih ponudnikov pridelkov in izdelkov iz predelov z manj možnostmi in odjemalci. Projekt Moja štacuna je sicer projekt socialnega podjetništva, ki hkrati opravlja dve pomembni funkciji, promovira  izdelke slovenskega podeželja ter zaposluje ranljive ciljne skupine.

Deli novico: