TRŽAŠKI ZDRAVNIK, KI NAJ BI UBIL DEVET PACIENTOV, NA SODIŠČU: "Zanje ni bilo več upanja, pomagal jim je"

Trst

Danes se je v Trstu začelo sojenje zdravniku, ki naj bi med novembrom 2014 in januarjem 2018 namerno povzročil smrt devetih huje bolnih pacientov. Vincenzo Campanile se mora zagovarjati tudi zaradi ponarejanja zdravniških listin. Anestezista, ki se sicer razglaša za nedolžnega, danes na sodišču ni bilo.

Fotografija je simbolična. 

Vincenzo Campanile, 49-letni tržaški anestezist, je obtožen namerne povzročitve smrti devetih huje bolnih pacientov. Na sodišču je v njegovem imenu danes spregovoril njegov zagovornik Alberto Fenos. Zdravnik naj bi pacientom skušal pomagati. Zanje namreč ni bilo več upanja ali pomoči, ostajala je le sedacija, te pa kodeks zdravniške etike ne prepoveduje, piše Primorski dnevnik.

Tožilstvo je sicer zbralo dokaze, da naj bi anestezist tržaške službe 118 hudo bolnim pacientom namenoma vbrizgaval smrtonosno mešanico pomirjeval - propofola, morfija in drugih podobnih zdravil. Na ta način naj bi povzročil smrt onkoloških in drugih bolnikov, starih od 75 do 90 let, ki se jim je zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo. Vsi naj bi bili med vbrizgom nezavestni, še poroča tržaški dnevnik.

Na sojenju, ki bo predvidoma potekalo vsaka dva tedna, bo pričalo več kot 60 prič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  17 .04. 2021 ob  11: 44
Skrajnji čas, da se legalizira evtanazija z vsemi pripadajočimi varovalkami kot pri nekaj naprednih državah.