Trčenje v predoru Panovec

Goriška

Včeraj popoldne se je na cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino v predoru Panovec zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila, ena oseba pa je utrpela telesne poškodbe.

 S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da je 44–letni voznik tovornega vozila peljal iz smeri Rožne Doline proti Novi Gorici. V izteku predora ga je v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo. Najprej je s tovornim vozilom trčil v osebno vozilo, s katerim se je v nasprotni smeri pripeljala 19–letna voznica, nato pa še v drugo osebno vozilo, s katerim se je ravno tako peljala 19-letna voznica.

Prva voznica avtomobila je v prometni nesreči utrpela predvidoma lažje telesne poškodbe in so jo najprej zdravniško oskrbeli v ZD Nova Gorica, nato pa so jo reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti so vozniku tovornega vozila – povzročitelju prometne nesreče – zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Deli novico: