TRAGIČNO POPOLDNE V MARKOVŠČINI: Voznica po trku v drevo umrla v izolski bolnišnici (FOTO)

Kronika

V nedeljo popoldan, okoli 16.50, se je na cesti med Markovščino in Materijo v občini Hrpelje-Kozina zgodila prometna nesreča. Osebno vozilo je trčilo v drevo, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Hudo poškodovana voznica je ostala ukleščena v avtomobilu, kasneje pa je podlegla poškodbam. 

Do prometne nesreče je prišlo na glavni cesti v Markovščini. Voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Kozine proti Obrovu, je v desnem nepreglednem ovinku zapeljala s spolzkega vozišča in najprej trčila v prometni znak, od tam pa še bočno v drevo. Po trčenju je hudo poškodovana ostala ukleščena v vozilu, so zapisali gasilci PGD Materija, ki so intervenirali v nesreči.

Gasilci PGD Materija so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Izola

Kot je na svoji spletni strani navedla policija, je 62-letna državljanka Švice zaradi posledic nesreče umrla.

Voznica je v vozilu prevažala psa, za katerega so do prihoda veterinarja poskrbeli gasilci, nadalje je za poškodovano žival poskrbel dežurni veterinar.

Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet. Na intervenciji je sicer sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s termi vozili, zdravnica in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, veterinar, policisti PPP Koper in PP Kozina ter uslužbenci cestnega podjetja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija