TOKRAT STAVKA NA UNIVERZAH, TUDI PRIMORSKI: Odpadel bo pedagoški proces, vključno z napovedanimi izpiti

Slovenija

Visokošolski sindikat Slovenije bo danes stavkal na vseh treh javnih univerzah. Odpadel bo pedagoški proces, vključno z napovedanimi izpiti. Njihova osrednja stavkovna zahteva je odprava plačnih nesorazmerij v visokem šolstvu, s stavko pa želijo opozoriti tudi na škodljivost novele zakona o visokem šolstvu.

Predsednik visokošolskega sindikata Gorazd Kovačič je na petkovi novinarski konferenci dejal, da je bilo nespoštljivega odnosa vlade in ministrstva za visoko šolstvo do visokega šolstva dovolj in da bo akademska skupnost s stavko vladi izrekla nezaupnico. Stavko podpirata rektorja univerz v Ljubljani in Mariboru, dekani, Študentska organizacija Slovenije in študentje.

Zaradi stavke bo odpadel ves pedagoški proces. Odpovedani so izpiti, kolokviji in zagovori zaključnih del. Strokovne službe danes nimajo uradnih ur, zaprte so knjižnice, tudi informacijskih sistemov se v času stavke ne vzdržuje.

V Ljubljani bo osrednji shod na Filozofski fakulteti ob 11. uri, ko bodo različni govorci predstavili posamezne tematike, na katere se navezujejo stavkovne zahteve. V Mariboru bo na rektoratu univerze ob 11.55 potekala novinarska konferenca. Na Univerzi na Primorskem pa se bodo stavkajoči zbrali ob 12. uri pred stavbo rektorata na Titovem trgu v Kopru.

V visokošolskem sindikatu so že napovedali možno nadaljevanje stavke, in sicer 13. in 14. junija. Če bo treba, bodo s stavko nadaljevali tudi v naslednjem študijskem letu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija