Tini Maze všeč zahtevna smukaška proga za SP 2015

Zvezdnice alpskega smučanja so na torkovem treningu lahko prvič preizkusile novo smukaško progo v ameriškem Beaver Creeku, prizorišču za hitre discipline svetovnega prvenstva 2015. Najhitrejša je bila Švicarka Lara Gut, zahtevna proga pa je všeč tudi branilki velikega kristalnega globusa, slovenski junakinji Tini Maze, ki je dosegla 14. čas.

"To je res zanimiva proga, gre za pravi smuk, ki ponudi nekaj za vsakogar. Ima ravnine, zelo strme sredinske dele, je res prava proga za svetovno prvenstvo," je dejala Gutova in dodala: "Na progi sem zelo uživala. To je to, kar si mi, dirkači, želimo. Ponuja namreč obilico zabave."

Drugi čas treninga je vpisala Avstrijka Anna Pfenninger. "Da bi že v prvem poskusu vse te zavoje in izzive opravil brez napake, je enostavno nemogoče. Vse je novo. Proga je zelo zahtevna, zato se jo je treba lotiti s spoštovanjem," je dejala avstrijska smučarka, z njo pa se strinja tudi Tina Maze.

Zadovoljna s 14. časom treninga

Mazejeva je bila zadovoljna s 14. časom treninga. "Proga je zelo, zelo zahtevna in z njo sem imela ob prvem stiku kar nekaj težav. Bila sem zelo presenečena nad veliko hitrostjo, zato sem večkrat na silo zavirala. Definitivno bom na tej progi potrebovala nekaj več treninga."

Prireditelji so slovesno odprli novo smukaško progo Raptor v Beaver Creeku, kjer bodo ta teden tri tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju; najprej je v petek na programu smuk, v soboto sledi superveleslalom, v nedeljo pa še veleslalom.