Tesen Berlusconijev sodelavec žrtev ugrabiteljev

Scena

Eden tesnih sodelavcev Silvia Berlusconija, Giuseppe Spinelli, ki že dolga leta skrbi za finančne posle nekdanjega predsednika italijanske vlade, in njegova žena Anna, sta bila sredi oktobra žrtvi ugrabiteljev. Policija je danes prijela šest domnevnih ugrabiteljev.

Vodja ugrabiteljev naj bi bil nekdanji sodelavec sodnih oblasti v Bariju. Kot poročajo italijanski mediji, je bil vse do leta 1996 v programu za zaščito sodelavcev sodišča, sicer pa je že bil obtožen poskusa umora in ugrabitve z namenom izsiljevanja.

Skupina je ugrabitev skrbno načrtovala. Dlje časa so opazovali navade zakoncev Spinelli in njuno hišo. Spinelli je 14 dni pred ugrabitvijo policiji tudi prijavil sumljiva dogajanja pred njuno hišo, poročajo italijanski mediji.

Zakonca sta bila v hiši ujeta 15. in 16. oktobra. Ugrabitelji so za njuno izpustitev od Berlusconija zahtevali izplačilo 35 milijonov evrov.

V zameno so ponujali tudi dokumente in zvočne posnetke, ki naj bi Berlusconiju omogočili razveljavitev sodbe o plačilu prek 500 milijonov evrov kazni, ki jo je moral plačati zaradi spornega prevzema založnika Mondadori.

Ugrabitelji so hišo zapustili 16. oktobra, potem ko so iz nadzornega sistema odstranili kasete. Policija je ugrabitelje uspela zajeti prav s pomočjo prisluhov, v katerih so ugrabitelji razpravljali, kako bodo obremenjujoče kasete spravili na varno v eno od bank.

Ali je Berlusconi ugrabiteljem denar nakazal, iz medijskih poročil ni razvidno, preiskava pa še poteka.

Spinelli velja za enega najtesnejših Berlusconijevih zaupnikov, prav tako naj bi odigral vlogo pri plačevanju nekaterih prostitutk za Berlusconijeve bunga bunga zabave.

Deli novico: