Svet SDS na izredni seji o resoluciji Evropske ljudske stranke

Svet SDS se bo danes zgodaj popoldne sešel na izredni seji, na kateri bo obravnaval resolucijo Evropske ljudske stranke (EPP) in razpravljal o ukrepih stranke za implementacijo te resolucije. Po koncu izredne seje je predvidena tudi izjava za medije.

EPP je namreč ta teden v Bruslju izrazila globoko zaskrbljenost nad razmerami v Sloveniji. Soglasno je sprejela resolucijo z več sklepi, v katerih je med drugim izrazila zaskrbljenost zaradi obsodbe prvaka SDS Janeza Janše. V EPP upajo, da bo obravnava Janševe pritožbe na sodišču druge stopnje v treh mesecih.

 

V SDS dodajajo, da so ključni evropski politiki v preteklih dneh prejeli v angleški jezik prevedeno sodbo v zadevi Patria, "zato so se lahko na lastne oči prepričali o absurdnosti obtožbe zoper predsednika SDS". S tem je po njihovem odpadel še zadnji dvom v dejstvo, "da je proces politično motiviran in da je bila pravica uporabljena selektivno".

Slovenija otoček sredi Evrope

Predsednik sveta SDS France Cukjati je medtem v zapisu, ki so ga objavili na spleti strani stranke, razmišljal, da je Slovenija postala "nek čuden otoček sredi tiste Evrope, katere vrednostni sistem je v živem nasprotju z bistvom vseh treh preživelih totalitarnih sistemov prejšnjega stoletja".

To pomeni, da ob osamosvojitvi komunisti sploh niso sestopili z oblasti, ampak so s svojim gospodarskim, političnim in obveščevalno-policijskim omrežjem ohranili v svojih rokah vse vzvode oblasti, od bančnega in sodnega sistema do osrednjega medijskega prostora, je zapisal Cukjati v odzivu na resolucijo.

! |  16 .11. 2013 ob  16: 32
PAJACO!