Študentska arena s poudarkom na projektih zaposlovanja in podjetništva

Slovenija

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se bo v torek začela 14. Študentska arena. Največja brezplačna izobraževalna prireditev za mlade, ki bo potekala do četrtka, bo poskrbela tudi za več kot 60 izobraževalnih dogodkov. Letošnji poudarek bo na novih projektih zaposlovanja in podjetništva. Organizatorji pričakujejo okoli 20.000 obiskovalcev.

Vizija Študentske arene je po navedbah Proeventa kot organizatorja postati osrednji dogodek v Sloveniji, kjer bodo mladi pridobili na enem samem mestu vse informacije o izobraževanju, štipendiranju, zaposlovanju v času med študijem, o iskanju prve zaposlitve, potovanjih, zabavi, novih športnih trendih, opremi, prehrani, bivanju v času študija in študijski izmenjavi.

V izobraževalnem programu bo tako med drugim Zavod RS za zaposlovanje predstavil možnosti zaposlitve v EU, Center za informiranje in poklicno svetovanje pa bo pripravil delavnico pisanja življenjepisa in motivacijskega pisma. Zavod Nefiks bo v okviru Zaposlitvenega torka mlade ozaveščal o načinih iskanja zaposlitve in jih vodil do kadrovikov.

Na sredini okrogli mizi Jamstvo za mlade Mladinskega sveta Slovenije bosta ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak in minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo predstavila nabor konkretnih ukrepov za zmanjšanje in preprečevanje brezposelnosti mladih iz programa Jamstvo za mlade 2014-2020.

Letošnja novost je projekt Arena podjetništva

Letošnja novost je projekt Arena podjetništva, v okviru katere bodo študentje tri dni v družbi uspešnih podjetnikov razvijali svoje podjetniške ideje.

Tudi ljubljanska mestna občina se je letos prvič aktivno vključila v areno s projektom Aktiviraj se v Ljubljani, v okviru katerega se bodo predstavile organizacije s svojimi programi in vsebinami za mlade.

Zbirali bodo tudi odsluženo računalniško opremo

Že drugo leto zapored bo v okviru arene dobrodelna akcija zbiranja odslužene računalniške opreme. Društvo Duh časa bo iz zbranih računalniških komponent sestavljalo računalnike in jih podarilo socialno ogroženim dijakom in študentom.

V sredo in četrtek po potekal tudi 11. zaposlitveni sejem Moje delo

V sredo in četrtek bo na Gospodarskem razstavišču vzporedno potekal tudi 11. zaposlitveni sejem Moje delo, kjer bodo obiskovalci dobili informacije, kateri delodajalci iščejo nov kader.

Študentska arena poteka že od leta 2000. Lani jo je obiskalo okrog 20.000 mladih, toliko pa jih pričakujejo tudi letos.