Študenti pozivajo k upoštevanju mladih

Slovenija

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva politične odločevalce in zainteresirano javnost, naj pri zagovarjanju svojih stališč upoštevajo glas mladih. Kot so v organizaciji zapisali v sporočilu za javnost, kriza mladim jemlje štipendije, draži študij ter slabša pogoje načrtovanje prihodnosti.

Fotografija je simboična

V organizaciji so zapisali, da mladi od praznih obljub ne morejo živeti, brez iskreno motiviranih političnih zagovornikov pa ne morejo uspešno delovati. "Dejstvo je, da v kolikor želimo, da je naš glas slišan, bomo primorani zavzeti aktivnejšo civilno vlogo, predvsem v smeri branjenja lastnih interesov pred širše družbenimi," so zapisali in dodali, da so zadnja dogajanja pokazala, da si medgeneracijsko solidarnost vsak razlaga po svoje in jo upošteva le, ko mu to javno koristi.

"V zadnjih letih se je položaj mladih drastično poslabšal. Seveda je k temu močno prispevala sama kriza, ki pa je bolj kot udarila po mladih razkrila odnos politike do mladih in pripravljenost političnih strank za reševanje problematike mladih," opozarjajo v organizaciji in dodajajo, da so mladi že dlje talci brezidejne politike. Ta se po njihovem mnenju predvsem v zadnjem času kaže kot močno interesna in v želji priviligiranja določenih družbenih skupin.

V ŠOS ocenjujejo, da so mladi pokazali dovolj razumevanja za situacijo, v kateri se je znašla država. "Zato pozivamo politične odločevalce, naj razmislijo o prihodnosti mladih, naj nam ne vzamejo prihodnosti za voljo boljših političnih rezultatov," so zapisali in dodali, da se v nobenem letu po osamosvojitvi iz Slovenije ni odselilo toliko njenih državljanov kot v letu 2012. "Najbolj zaskrbljujoč je podatek, da je od vseh izseljenih kar 1570 mladih državljanov Slovenije," so še zapisali.

Študent |  21 .10. 2013 ob  15: 05
Jaz tudi upam, da ŠOS ne bo branil interesov mladih in študentov, ker to ne zna. Oni branijo le interese mladih tajkunov, kot so Kokl, Žura, Cvikl in njim ostali podobni.
Miha |  21 .10. 2013 ob  13: 13
Upam samo, da mojih interesov ne bo branil ŠOS
vstajnik |  21 .10. 2013 ob  13: 11
PROTEST 29.10 ob 16:00 Titov trg Koper. Kdor ni zadovoljen s trenutnim sistemom naj pride, cene pa molcite!!!!

https://www.facebook.com/events/559648407423664/?ref_dashboard_filter=calendar