Študenti vabijo na izmenjavo oblačil

Koper

Klub študentov občine Koper (KŠOK) ponovno organizira "Izmenjavo oblek". Namen projekta ostaja izmenjava oblek, ki so še nosljive, vendar jih iz različnih razlogov posamezniki ne uporabljajo več. Drugi dogodek v sklopu jesenske izmenjave bo v soboto, 2. novembra 2013, med 10. in 18. uro v KŠOK-ovih prostorih na Bonifiki, Cesta Zore Perello Godina 3 (za športno dvorano).

Namen projekta je, da si obiskovalci izmenjajo obleke, ki so še nosljive, vendar jih iz različnih razlogov ne uporabljajo več. S tem si bodo lahko vsi osvežili garderobo brez nepotrebnega zapravljanja denarja in podaljšali življenjsko dobo oblekam, ki bi v nasprotnem primeru ostale pozabljene v omarah oziroma romale v smeti.

Obleke, ki bodo ostale ob zaključku projekta, bomo podarili v dobrodelne namene.

Projekt bo potekal po principu "odneseš, kolikor prineseš". Za vsak kos oblačila, ki ga bodo obiskovalci prinesli, bodo prejeli kupon. Ta kupon bodo nato lahko zamenjali za kos oblačila, izbranega med tistimi, ki jih bodo prinesli drugi obiskovalci. Prejeti kuponi so prenosljivi, torej veljajo za vse tri sobote. Po istem kopitu bo potekala izmenjava modnih dodatkov (pasovi, torbice, nakit, kape, rokavice ipd.).