Prihaja že 14. Oživela ulica

Koper

Klub študentov občine Koper (KŠOK) bo jutri, 28. avgusta 2013, med 20. in 24. uro že 14. leto zapored organiziral Oživelo ulico. Smisel prireditve je oživitev ene najbolj mrtvih, nekoč pa najbolj živih koprskih mestnih ulic – Kidričeve ulice. Prireditev bo potekala tudi v primeru dežja. V primeru slabega vremena v večernih urah se bo glavno dogajanje preselilo v koprsko Taverno.

Smisel prireditve je oživitev ene najbolj mrtvih, nekoč pa najbolj živih koprskih mestnih ulic – Kidričeve ulice. KŠOK si je oživljanje mestnega jedra zastavil tako, da k sodelovanju povabi različne organizacije, društva in druge ponudnike  lokalne umetnike, performerje in druge, ki se bodo tudi letos predstavljali na ulici.

Prireditev bo potekala tudi v primeru dežja. V primeru slabega vremena v večernih urah se bo glavno dogajanje preselilo v koprsko Taverno.

Kot je KŠOK to že storil, bo dogajanje razširil tudi izven Kidričeve ulice – na Titov, Muzejski in Carpacciov trg, atrij Fakultete za humanistične študije Koper in Taverno.

Natančen program je objavljen na spletni strani društva, kjer bo KŠOK vsak dan razkril dogajanje na enem izmed prizorišč.