STRMČNIK POKLEKNIL PRED OPOZICIJO: Priznal, da imajo svetniki pravico do gradiv, to pa se bo zgodilo z nadzornim odborom občine

Ankaran

Ankaranski župan Gregor Strmčnik je vendarle popustil. Potem ko so iz svetniških skupin strank Vsi smo Ankaran in Gibanje Svoboda z javnim pismom opozorili, da naj bi želel posegati v delo nadzornega odbora občine, je na četrtkovi seji župan po javni kritiki s strani opozicije priznal veljavnost konstitutivne seje nadzornega odbora občine. Priznal je tudi, da imajo svetniki pravico do gradiv, ki so predmet obravnave občinskega sveta.

Potem ko so pred tednom dni iz svetniških skupin strank Vsi smo Ankaran in Gibanje Svoboda z javnim pismom obvestili medije o nesoglasjih pri imenovanju nadzornega odbora občine, je Strmčnik začel sejo z napovedjo, da se bo prihodnji četrtek nadaljevala konstitutivna seja odbora. Kot je pojasnil, je sprejel tezo, da prejšnjič ni šlo le za neuradno srečanje članov odbora, ampak dejansko za sejo.

Priznal je tudi veljavnost pravnega mnenja, ki ga je opozicija pridobila od direktorata za lokalno samoupravo, da imajo svetniki pravico do gradiv, ki so predmet obravnave občinskega sveta. Poudaril pa je, da gre le za gradiva, ki jih potrebujejo za odločanje.

Predstavnik svetniške skupine Vsi smo Ankaran in Gibanja Svoboda Aleksander Pahor je ob robu seje dejal, da vidijo znake tega, da se jih bo bolje obveščalo. Pomembno se mu zdi tudi, da je župan prepoznal, da je nadzorni odbor konstituiran in da od trenutka ustanovitve nihče ne sme vplivati nanj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  01 .07. 2023 ob  16: 40
-4
Ma kaj če skrivat. Verjetno mu gre na živce, da mora zgublat čas z neproduktivnim delom.
vseved |  01 .07. 2023 ob  10: 41
Zakaj Gregor tega ni storil takoj? Kaj skriva?