STRAŠLJIVA NESREČA TRAKTORISTA NA PRIMORSKEM: Traktor padel v prepad, voznika vrglo iz kabine (FOTO)

Kronika

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so nas obvestili o nezgodi na Tolminskem, kjer je traktor zapeljal po brežini in po približno 200 metrih obstal v strugi reke Soče.

Včeraj, 19. aprila, ob 14.04, so bili policisti novogoriške policijske uprave (PU) obveščeni, da je na območju naselja Gorenji Log v občini Tolmin voznik traktorja zapeljal po brežini pod cesto in se poškodoval. V času nezgode je na omenjenem območju ena od gospodarskih družb iz Zgornjega Posočja opravljala sečnjo gozdne podrasti na brežini nad cesto.

Z ogledom in zbiranjem obvestil so tolminski policisti ugotovili, da je 27-letni voznik traktorja vozil po lokalni cesti iz Gorenjega Loga proti Drobočniku, ko mu je nenadoma zadaj pripeti traktorski kovinski plato (t. i. kibla) iz neznanega razloga nenadoma padel in se zaril v asfaltno površino. Posledično je traktor zaneslo desno na strmo brežino, kjer se je omenjeno vozilo pričelo kotaliti.

Voznika je po približno petih metrih vrglo iz kabine traktorja, kjer je obležal vse do prihoda reševalcev na kraj, traktor pa se je nato kotalil še 60 metrov do kamnitega prepada in nato padel na približno 20 metrov oddaljene železniške tire. Zatem se je omenjeno vozilo skotalilo še približno sto metrov po strmem pobočju do reke Soče in obstalo na levem prodnatem bregu reke pod jezom Selo.

Nastalo škodo na železniški infrastrukturi pristojne službe še ocenjujejo, so pa poškodovani leseni pragovi na železnici, kovinska ograja in telekomunikacijski kabli.

Po nezgodi so poškodovanca na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji preventivni pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Na kraju so policistom in reševalcem pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj nezgode, prav tako so na kraju levega brega reke Soče, kjer je padel omenjeni kmetijski traktor, med drugim tudi nevtralizirali manjšo količino razlitih motornih tekočin ter preventivno postavili pivnike in pregrado.

Na kraju so bili tudi strokovni delavci Slovenskih železnic, ki so poskrbeli za varnost v železniškem prometu, so še zapisali na PU Nova Gorica.

Železniška proga med postajama Most na Soči in Avče je bila krajši čas oz. med 15.07 in 15.40 uro zaprta. Glede včerajšnje nezgode policisti PP Tolmin še zbirajo dodatna obvestila in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep. Zaradi strmega in težko dostopnega terena se nadaljuje tudi odstranjevanje traktorja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija