ŠTIRI OBLIKE BOLEČINE MED SEKSOM: O njih se ne pogovarjamo radi, a so lahko znak za alarm

Trendi

Čeprav bolečino med spolnim odnosom pogosto 'potiskamo v kot', jo je treba jemati še kako resno, saj gre lahko za resne težave z zdravjem. Tri od štirih žensk naj bi doživele bolečino med spolnostjo. Kdaj si lahko pomagamo sami in kdaj je bolje obiskati zdravnika, razkrivamo v tokratnem članku.

Lubrikanti oziroma vlažilci vagine so ponavadi prva pomoč, ko postane seks za žensko neprijeten, piše portal Prevention. Če tudi to ne pomaga, je treba obiskati zdravnika, saj je suha vagina lahko povezana s hormonskimi spremembami, dojenjem, uživanjem zdravil in stresom.

Če se poleg bolečine pojavi tudi nekaj kapljic krvi, je lahko prišlo do poškodbe vaginalne stene. Infekcije, kot sta klamidija ali gonoreja, pa lahko povzročijo krvavitev po spolnem odnosu.

Če vas boli ali peče med uriniranjem, gre lahko za glivično ali bakterijsko infekcijo. Lahko pa je povezano s klitorisom, ki ga naravno prekriva nekaj kože. Včasih se na tem mestu naberejo bakterije, zaradi katerih se razvije infekcija in spolni odnos postane boleč.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija