STAVKE MARJETICE NE BO! Vodstvo in stavkovni odbor dosegla dogovor

Koper

Tretji usklajevalni sestanek med vodstvom Marjetice Koper in stavkovnim odborom, je obrodil sadove. "Stavke Marjetice ne bo!" so danes v večernih urah sporočili iz komunalnega podjetja.

Po današnjem večurnem usklajevanju glede preostalih stavkovnih zahtev, sta vodstvo podjetja in stavkovni odbor dosegla kompromis. Ob že rešeni stavkovni zahtevi glede sklenitve kolektivnega nezgodnega zavarovanja, je novo vodstvo ugodilo zahtevi stavkovnega odbora o povišanju plač za 3,65 odstotka. Podjetje bo to povišanje izpeljalo s 1. marcem 2020, so sporočili iz Marjetice.

"V. d. direktorja Davor Briševac je v pogovorih jasno izrazil razumevanje za nezadovoljstvo na strani zaposlenih, kateri takega usklajevanja plač niso bili deležni od leta 2012. V ta namen je bilo govora tudi o izvenstavkovnem predlogu, o pričetku pogajanj za sklenitev nove podjetniške kolektivne pogodbe, kjer se je vodstvo strinjalo o takojšnjem pričetku pogajanj s ciljem sklenitve le-te do 1. junija 2020," so zapisali v koprskem komunalnem podjetju.

Kot so še pojasnili, bo podjetje sredstva za namen povišanja plač zagotovilo z optimizacijo poslovnih procesov ter iskanjem notranjih resursov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  25 .02. 2020 ob  17: 26
Sindikat žerjavistov je drek
Tine |  25 .02. 2020 ob  11: 01
Bržanček bi vsemu ugodil, samo da se ne tika njegovega ljubljenčka, črnograditelja Roberta Šuca. Že je bilo bržančku dovolj hudo, ko je šuca mora odsloviti z občine. Cel teden je hodil s kislim obrazom naokrog. Potem pa je prijateljčku Šucu zrihtal pogodbo na marjetici za 2.500 eur na mesec.
Cat WOMAN |  25 .02. 2020 ob  10: 14
Eh Briševc. Vidim da si “trd” pogajalec. Vse kar so ti sindikati natrosl si potrdu. Kaj si pa spogaju za podjetje ? A si se ti v življenju sploh kdaj pogaju ?
Olgo Franco |  24 .02. 2020 ob  21: 01
12
Brisevac, priznaj da je bla zahteva stavkovnega odbora odstavitev Šuca, na kar seveda nisi pristal... zato se je zavleklo in ste jim ponudli se druge ugodnosti kot pesek v oči....sramota na kaj vse ste pripravljeni za lastne stolcke... celo soseda od Alesa ste zrtvovali...