STARŠI V FURLANIJI "STISNJENI OB ZID": Otroka lahko prevzamejo samo v notranjih prostorih vrtca, izključno s covidnim potrdilom

Trst

Pri zahodnih sosedih dviga veliko prahu nova vladna uredba, ki je stopila v veljavo minulo soboto. Vsakdo, ki vstopi v vrtec, šolo ali drugo vzgojno-izobraževalno ustanovo, mora imeti covidno potrdilo. Izjema so otroci in šolarji. Pravilo velja tako za zaposlene, kot za starše in druge obiskovalce, ki vstopajo v notranje prostore. Če so vzgojitelji otroke staršev, ki nimajo covidnega potrdila, prejšnji teden še lahko sprejemali na dvoriščih, je odslej to prepovedano.

Konec tedna je prišlo navodilo, da je sprejemanje in oddajanje otrok dovoljeno zgolj v notranjih prostorih vrtcev in šol ter samo iz rok in v roke odraslih oseb, ki imajo covidno potrdilo, poroča Primorski dnevnik. Kritik na račun takšnih pravil je pri sosedih seveda veliko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  21 .09. 2021 ob  09: 37
-5
Kje je problem? Pač pokažejo potrdilo in to je to.

Ob dveh milijardah cepljenih in za ščepec stranskih efektov bi moralo še najbolj zabitim antivaxxerjem bit jasno, da so .. pač zabiti.