SPOROČILO, KI STA GA PUSTILA BANČNA ROPARJA: Policija ugotovila, od kod izvira (FOTO)

Kronika

Kot smo že poročali, so v začetku tega tedna policisti obravnavali kaznivo dejanje ropa bančne poslovalnice v naselju Dobrovo v Goriških Brdih.

Po sedanjih podatkih sta dva zamaskirana storilca iz poslovalnice odtujila večjo vsoto gotovine in se z vozilom odpeljala neznano kam. V času izvršitve kaznivega dejanja je eden od storilcev uporabil nevaren predmet. Med ropom nobeden od uslužbencev bančne poslovalnice ni bil telesno poškodovan.

Kriminalistična preiskava kaznivega dejanja ropa še vedno poteka, kljub intenzivnemu zbiranju obvestil novogoriških kriminalistov in policistov pa neznana roparja še nista bila izsledena.

V sklopu preiskave so med drugim ugotovili, da sta storilca na bančni avtomat pred vhodom v bančno poslovalnico namestila tudi pisno obvestilo z napisom "V okvari". V zvezi s tem je policija javnost zaprosila za kakršnekoli koristne informacije o tem, kje je bilo obvestilo pred tem nameščeno (možnost predhodne namestitve obvestila na tovorno dvigalo). Prošnja je očitno obrodila sadove.

S PU Nova Gorica so sporočili, da so ugotovili, od kod izvira omenjeno pisno sporočilo. Ob tej priložnosti so se vsem občanom zahvalili za njihovo pomoč. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija